Andy Murray
NOS Sport

Murray zegt op laatste moment af voor enkelspel Wimbledon, speelt wel dubbel met broer

Hij twijfelde al de afgelopen week, maar vandaag heeft Andy Murray op het laatste moment dan toch de knoop doorgehakt: hij laat het enkelspeltoernooi op Wimbledon voor wat het is. De 37-jarige Schot onderging kort voor Wimbledon een rugoperatie en is daarvan nog niet voldoende hersteld.

De tweevoudig Wimbledon-kampioen (2013 en 2016) zou vandaag aantreden tegen de Tsjech Tomas Machac, maar zegde kort voor de partij af. "Een erg lastig besluit", voegde Murray eraan toe. Het is de bedoeling dat hij wel gaat deelnemen aan het dubbelspel, samen met zijn broer Jamie.

Olympische Spelen

Murray, die dat nooit zo heeft uitgesproken maar vermoedelijk bezig is aan zijn laatste jaar als proftennisser, is nog altijd wel van plan om in Parijs deel te nemen aan het olympisch tennistoernooi. In 2012 en 2016 veroverde hij het goud.

Murray wordt op Wimbledon in het enkelspel vervangen door de Belg David Goffin, die in de laatste ronde van de kwalificaties een nederlaag leed, maar nu als 'lucky loser' alsnog zijn opwachting mag maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl