Andy Murray
NOS SportAangepast

Murray toch actief op Wimbledon, speelt dubbelspel en beslist laat over enkelspel

Andy Murray doet volgende week zeker mee aan het dubbelspeltoernooi van Wimbledon. Hij twijfelt nog aan deelname in het enkelspel, zo melden Britse media, waaronder de BBC. Hij is wel opgenomen in het schema en werd vandaag gekoppeld aan de Tsjech Tomás Machác.

De tweevoudig Wimbledon-kampioen in het enkelspel kwakkelt al jaren met blessureleed en belandde eerder deze maand opnieuw in de lappenmand. De intussen 37-jarige Murray moest geopereerd worden aan zijn rug, nadat hij had opgegeven op het grastoernooi van Queens.

Na zijn operatie leek het erop dat Murray Wimbledon moest missen. De ATP meldde zelfs al dat de Schot het toernooi zou overslaan. Murray is toch teruggekomen op dat besluit en speelt sowieso het dubbelspel, samen met zijn broer Jamie Murray, een specialist.

Murray moest het ATP-toernooi van Londen geblesseerd verlaten

Murray hoopt ook nog altijd op deelname aan de Olympische Spelen, maar twijfelt openlijk over een pensioen na deze zomer. Sinds 2018 kwam de blessuregevoelige tennisser niet verder dan de derde ronde op een grandslam. Hij staat momenteel slechts 115e op de wereldranglijst.

Murray haalt enkelspel Wimbledon 'waarschijnlijk niet'

De Britse tennisser houdt de deur op een kier voor deelname aan het enkelspel. "Ik wacht tot het laatste moment om te kijken of ik kan spelen. Ik heb het recht dat te doen."

Hij moet wel snel beslissen, want Wimbledon begint maandag.

Waarschijnlijk zal Murray echter alleen op het dubbelspel in actie komen. "Het is niet duidelijk of ik 100 procent klaar ben om te spelen. Dat is de situatie. Het is waarschijnlijker om nu te zeggen dat ik het enkelspeltoernooi niet ga halen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl