Novak Djokovic
NOS Sport

Djokovic trekt zich terug uit kwartfinales Roland Garros: scheurtje in meniscus

Novak Djokovic heeft zich op Roland Garros teruggetrokken voor zijn partij in de kwartfinales tegen Casper Ruud. De Servische nummer een van de wereld heeft een scheurtje in de meniscus van de rechterknie.

Djokovic liet maandag, na zijn gewonnen partij tegen Francisco Cerundolo, al weten dat het niet zeker was of hij de jacht op zijn 25ste grandslamtitel kon voortzetten.

In die achtste finale gleed hij in de vijfde set weg in een poging een bal te halen en hij rolde vervolgens kermend over het gravel. Daarna was de nummer één van de wereld boos op de supervisor, omdat de baan te glad zou zijn. Er zou vaker geveegd moeten worden, vond Djokovic.

Sinner nieuwe nummer een

Door de afmelding raakt Djokovic de eerste plaats op de wereldranglijst na dit toernooi kwijt aan Jannik Sinner, die de eerste Italiaanse nummer één van de wereld wordt.

Daarmee blijft de teller voor Djokovic voorlopig staan op een totaal van 428 weken als aanvoerder van de wereldranglijst, een record.

Eenbenige Djokovic omarmt lange lijdensweg voor plek in kwartfinales in Parijs

Djokovic begon al niet geheel fit aan zijn partij tegen Cerundolo. Hij speelde een groot deel van de wedstrijd met pijnstillers vanwege een knieblessure en werd daarvoor ook nog behandeld tijdens de wedstrijd.

Het ging om een blessure die hem al een paar weken dwarszit, zo liet hij na de wedstrijd weten.

"Ik speelde met mijn hart en gaf alles in de wedstrijd van gisteren. Helaas hebben team en ik nu deze moeilijke beslissing moeten nemen", aldus Djokovic in een korte verklaring vandaag.

Ruud in halve finale

De kwartfinale, waarin de Serviër het zou opnemen tegen de Noor Casper Ruud, gaat nu niet door. Ruud, verliezend finalist in Parijs in 2022 en 2023, staat nu meteen in de halve finale. Die staat aankomende vrijdag op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl