NOS Sport

Djokovic sarcastisch na blessurezorgen in Parijs: 'Goed gedaan, supervisor'

"Ja, ik heb het overleefd. Ik heb de wedstrijd gewonnen. Maar of ik de volgende kan spelen? Ik weet het niet."

De adrenaline spoot maandagavond laat nog altijd uit de oren bij Novak Djokovic. De Servische titelverdediger had op Roland Garros net in de vierde ronde in een slopende vijfsetter op karakter afgerekend met de Argentijn Francisco Cerundolo.

Djokovic overleefde marathonpartij ondanks knieblessure: 'Of ik kan spelen? Geen idee'

Of Djokovic de jacht op zijn 25ste grandslamtitel kan voortzetten, is nog maar de vraag. "Ik weet niet wat de ernst van de blessure is", fulmineerde hij maandagavond na zijn marathonpartij. "Had de blessure voorkomen kunnen worden? Misschien, als er een heel klein beetje meer aandacht was geweest voor de baan."

Djokovic speelde een groot deel van de wedstrijd met pijnstillers vanwege een knieblessure. "Het effect van de medicatie zal niet al te lang duren, dus we zullen zien. Ik weet niet wat er morgen of overmorgen gaat gebeuren, of ik zal kunnen spelen of niet."

De kwartfinale tegen de Noor Casper Ruud, verliezend finalist in Parijs in 2022 (tegen Rafael Nadal) en 2023 (tegen Djokovic), staat woensdag op het programma.

'Helemaal niet glad...'

Op 2-1 in de vijfde set tegen Cerundolo gleed Djokovic weg in een poging een bal te spelen en rolde kermend over het gravel. Toen hij vervolgens een flesje water pakte, gaf hij de organisatie onder uit de zak. "Goed gedaan supervisor en anderen", klonk het sarcastisch. "Helemaal niet glad..."

Eerder in de wedstrijd had Djokovic er bij de wedstrijdleiding al op aangedrongen de baan vaker te vegen om gladheid te voorkomen.

Maar het echte probleem is een hardnekkige blessure aan de knie. De pijn zit Djokovic al een paar weken dwars, zo liet hij na de wedstrijd weten. Maar aan het begin van de tweede set werd het erger.

Hij liet zich behandelen en kreeg daarna nog een paar keer pijnstillers en ontstekingsremmers. De maximaal toegestane dosis, aldus de 37-jarige Serviër.

"Ik was misschien drie of vier punten verwijderd van een nederlaag", erkende Djokovic, die uiteindelijk in vijf sets wist te winnen en zo zijn 370ste wedstrijd won op een grandslamtoernooi en zijn 59ste kwartfinaleplaats boekte, beide een record.

Novak Djokovic wordt behandeld in zijn partij tegen Francisco Cérundolo.

"Serieus, hij is de taaiste gast die ooit tennis heeft gespeeld", zei tegenstander Cerúndolo, die zijn eerste kwartfinale in een grandslamtoernooi in rook zag opgaan. "Hij vindt altijd wel een manier om terug te komen en zijn beste tennis te spelen op de moeilijkste momenten in de beslissende fase van elke wedstrijd."

De Noor Ruud verloor vorig jaar de finale in straight sets van Djokovic, maar ruikt ongetwijfeld bloed. De grootste tegenstander van de Serviër is hij echter zelf. En zijn ontstoken knie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl