NOS SportAangepast

Djokovic knokt zich in kleine uurtjes langs Musetti, Serviër pas om 3.07 uur klaar

Djokovic knokt zich langs Musetti, Serviër pas om 3.07 uur klaar

Novak Djokovic is door naar de achtste finales op Roland Garros na een spectaculaire comeback tegen de Italiaan Lorenzo Musetti, van wie hij won in vijf sets: 7-5, 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-0.

Titelverdediger Djokovic kwam vanwege de vele regenpauzes pas gisteravond om half elf de baan op. Iets na drie uur 's nachts, 3.07 uur om precies te zijn, was de wedstrijd klaar. Nog nooit was er op Roland Garros een wedstrijd zo laat geëindigd.

De 37-jarige Djokovic boekte tegen de vijftien jaar jongere Musetti, die al zijn vijf breekpunten verzilverde, zijn 369ste overwinning op een grandslamtoernooi en kwam daarmee naast recordhouder Roger Federer.

'Feestje?'

De nummer één van de wereld grapte na afloop nog wel in te zijn voor een feestje: "Wie kan er nu slapen met al die adrenaline in z'n lijf?" Verder wilde hij niet te veel woorden vuil maken aan het late tijdstip waarop de partij gespeeld moest worden. "Ik wil niet in dat debat verzeild raken."

Novak Djokovic

Uiteindelijk liet Djokovic zich toch verleiden tot een uitspraak. "Natuurlijk heb ik er een mening over. Ik denk dat sommige dingen anders aangepakt hadden kunnen worden. Er zit iets moois in het winnen van een wedstrijd om drie uur 's ochtends, als het de laatste van het toernooi is. Maar dat was nu niet het geval."

"Ik moet nu zo snel mogelijk herstellen", aldus de Serviër, bezig aan zijn twintigste Roland Garros, het toernooi dat hij drie keer won. "Fysiek ben ik echt tot het uiterste gegaan om deze wedstrijd te winnen. De omstandigheden waren erg zwaar. Het was erg koud."

Ook nachtwerk voor Ruud

Casper Ruud stapte eveneens pas diep in de nacht van de baan af. De Noor, de afgelopen twee jaar verliezend finalist in Parijs, had de Argentijnse Tomas Etcheverry om even voor één uur op de knieën: 6-4, 1-6, 6-2, 6-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl