Daniil Medvedev
NOS Sport

Medvedev wint met moeite van Machác, Belg Bergs weert zich kranig tegen Dimitrov

Daniil Medvedev heeft voor de derde keer in acht deelnames de achtste finales bereikt op Roland Garros. De als vijfde geplaatste Rus, die in het verleden ook vijf keer in de eerste schifting achterbleef, won met 7-6 (4), 7-5, 1-6, 6-4 van Tomás Machác.

De 23-jarige Machác, die vorige week in Genève ten koste van niemand minder dan Novak Djokovic voor het eerst een ATP-finale haalde, maakte het Medvedev knap lastig. Die verraste hij geregeld met zijn inside-out backhands en slice services. Ook stoomde de nummer 34 van de wereld vaak vanuit het niets op naar het net.

Ondanks het goede verzet van Mahach, waardoor Medvedev naar eigen zeggen op een gegeven moment van slag raakte, ging de winst uiteindelijk in vier sets naar de Rus. In de volgende ronde speelt hij tegen Alex De Minaur.

Tomás Machác

Ook Holger Rune heeft de volgende ronde op Roland Garros bereikt, maar net als Medvedev moest de Deen zich daarvoor regelmatig tot het uiterste inspannen. Tegen Jozef Kovalik, de Tsjechische nummer 145 van de wereld, werd het uiteindelijk 7-5, 6-1, 7-6 (2).

Rune treft in de volgende ronde Alexander Zverev, die eerder op de dag in een bloedstollend duel won van Tallon Griekspoor.

Bergs weert zich kranig tegen Dimitrov

De partij tussen de Belg Zizou Bergs en de Bulgaar Grigor Dimitrov die op vrijdag begon, is op zaterdagavond dan eindelijk uitgespeeld. Vanwege de vele regen in Parijs werd de wedstrijd lang en vaak onderbroken.

Bergs is de nummer 104 van de wereld en kwam Roland Garros binnen via het kwalificatietoernooi. Desalniettemin wist hij het Dimitrov, nummer tien van de wereld, regelmatig lastig te maken en won hij zelfs een set. Toch moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in zijn ervaren tegenstander: 3-6, 6-7 (4), 6-4, 4-6.

De 22-jarige Belg kreeg na afloop de complimenten van Dimitrov, die tot het uiterste moest gaan om de volgende ronde te bereiken. Daarin speelt hij tegen Hubert Hurkacz.

Zizou Bergs

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl