Djokovic na zijn zege op Carballes Baena
NOS Sport

Djokovic oppermachtig op Roland Garros, ook Zverev en Medvedev naar derde ronde

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De Servische nummer één van de wereld had weinig moeite met zijn Spaanse tegenstander Roberto Carballés Baena: 6-4, 6-1, 6-2.

Carballes Baena, de nummer 63 op de wereldranglijst, liet in de eerste game zijn tanden zien en brak Djokovic direct. De eerste set werd daarmee direct de spannendste van de middag: in lange rally's moest Djokovic tot het uiterste gaan.

Hoe langer de partij duurde, hoe eenvoudiger het echter leek te worden voor Djokovic. Ogenschijnlijk op halve kracht sloeg hij zich uiteindelijk in straight sets langs Carballes Baena.

Zverev voorbij Belgische opponent

Alexander Zverev heeft in de tweede ronde van Roland Garros gewonnen van David Goffin. De Duitse nummer vier van de wereld, een van de favorieten voor de eindzege, had aan drie sets genoeg: 7-6 (4), 6-2, 6-2.

Zverev viert een punt tegen Goffin

De Belg Goffin, die zich deze week beklaagde over het Franse publiek, was in de eerste set dominant in rally's tegen Zverev, maar in de latere sets was hij niet opgewassen tegen de harde slagen van de Duitser. Zverev sloeg 37 winners, tegenover 24 van Goffin.

De partij tussen Zverev en Goffin werd gespeeld onder een gesloten dak op het Court Suzanne-Lenglen en was daarmee een van de weinige wedstrijden in Parijs die vandaag zonder onderbrekingen werd afgewerkt. Hevige regenval in de Franse hoofdstad zorgde ervoor dat verschillende partijen moesten worden stilgelegd.

Medvedev ziet opponent opgeven

Ook Daniil Medvedev heeft zich geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De Russische nummer vijf van de wereld koerste af op een eenvoudige overwinning op Miomir Kecmanovic, maar zag zijn tegenstander uit Servië in de tweede set geblesseerd opgeven.

Medvedev had de eerste set eenvoudig met 6-1 gewonnen en stond op het moment van de opgave met 5-0 voor in de tweede set. In totaal duurde de wedstrijd slechts 55 minuten.

Slijtageslagen

De late partijen op Roland Garros leverden twee thrillers op. Casper Ruud wist pas na vijf sets te winnen van een venijnig spelende Alejandro Davidovich Fokina: 7-6 (5), 1-6, 6-3, 4-6, 6-3. Na ruim vier uur sloeg de Noor, zevende op de wereldranglijst, het winnende punt.

Tegelijkertijd nam Holger Rune, de Deense nummer dertien, het op tegen de Italiaanse Flavio Cobolli, 53ste op de wereldranglijst. Ook die partij werd pas na vijf sets beslist, waarbij de laatste set zelfs een supertiebreak nodig had. De slopende partij ging uiteindelijk naar Rune: 6-4, 6-3, 3-6, 3-6, 7-6 (7).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl