David Goffin
NOS Sport

Tennisser Goffin klaar met publiek op Roland Garros: 'Werd zelfs kauwgom gegooid'

David Goffin heeft zich beklaagd over het gedrag van de tennisfans op Roland Garros. De Belgische tennisser werd tijdens zijn partij tegen de Fransman Giovanni Mpetshi Perricard aanhoudend beledigd en kreeg zelfs kauwgom naar zijn hoofd gegooid, zo vertelt hij aan Belgische media.

"Het was totaal respectloos. Dit is voetbal aan het worden", zegt de 33-jarige Goffin. "Binnenkort zijn er rookbommen en hooligans die vechten op de tribunes. Ik vind het belachelijk. Er zijn mensen die meer komen om keet te schoppen dan om een aangename sfeer te creëren"

Volgens Goffin, die de partij overigens wel won, is het vooral een Frans probleem. "Het is natuurlijk niet het geval op Wimbledon en ook niet in Australië en op de US Open. Daar is het vrij rustig. Hier is het echt een ongezonde sfeer", stelt hij. "Het is de laatste twee jaar echt wel erger geworden hier in Frankrijk. Het is niet meer respectvol."

Lastige tegenstander

Voor Goffin, de nummer 115 van de wereld, wacht in de volgende ronde een zware tegenstander. De Duitser Alexander Zverev, de nummer vier van de wereld, is zijn tegenstander in de tweede ronde van Roland Garros.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl