Een vorige EU-top, in maart van dit jaar
NOS Nieuws

Wekdienst 27/6: In Brussel worden de topbanen verdeeld • Dakkunst Paleis op de Dam te zien

Goedemorgen! De verdeling van allerlei Europese topfuncties staat op de agenda van een eurotop vanmiddag in Brussel en de koning opent een tentoonstelling met kunst van het dak van het Paleis op de Dam.

Eerst het weer: opnieuw een zonnige dag, maar later ook wat bewolking. Het wordt 25 graden in het westen van het land tot 30 graden in het oosten. Vanavond langs de oostgrens kans op een bui.

Weer 27/6

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Op de Eurotop die vanmiddag in Brussel begint is het belangrijkste thema de verdeling van de Europese topfuncties. Na de afgelopen Europese verkiezingen moeten functies als die van voorzitter van de Europese Commissie en EU-buitenlandgezant opnieuw worden ingevuld.
  • Koning Willem-Alexander opent om 16.00 uur een tentoonstelling in het Koninklijk Paleis Amsterdam, waar kunstwerken te zien zijn die normaal gesproken op het dak van dat gebouw staan. Het gaat bijvoorbeeld om de windvaan en het beeld Prudentia, dat voor het eerst sinds 1667 van het dak is gehaald.
  • En de ploegenpresentatie voor de Tour de France is vanaf 18.30 uur live te zien op NOS.nl en in de NOS-app. De Ronde van Frankrijk begint zaterdag.

Dit is er vannacht gebeurd:

In Bolivia is een couppoging mislukt. Militairen die de deuren van het regeringspaleis in La Paz ramden, hebben zich teruggetrokken. De man achter de couppoging, generaal Zúñiga, is gearresteerd. Hij werd deze week ontslagen door de president, maar zei gisteren dat het leger probeerde "de democratie te herstellen en onze politieke gevangenen te bevrijden".

President Arce zei de "irreguliere mobilisatie" van een deel van het Boliviaanse leger te veroordelen en dat het land zich zou verzetten tegen een aanval op de democratie. Korte tijd later beval hij de militairen zich terug te trekken en liet hij weten dat hij drie nieuwe legercommandanten had benoemd.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Na zeventien edities in 18 jaar sloot Guus Meeuwis gisteravond zijn Groots met een zachte G-concertreeks af. Sinds 2006 zijn er ongeveer 2,5 miljoen mensen naar de concerten in het PSV-stadion komen kijken.

Guus Meeuwis voor 't laatst Groots met een zachte G: 'Eruit op het hoogtepunt'

Fijne donderdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl