Donyell Malen
NOS Voetbal

Malen sluit aan bij training Oranje, geblesseerde De Jong ontbreekt nog

Donyell Malen heeft zich voor het eerst deze EK-voorbereiding laten zien op het trainingsveld van het Nederlands elftal. Malen speelde zaterdag nog tien minuten mee in de Champions League-finale tussen zijn club Borussia Dortmund en Real Madrid (0-2).

Frenkie de Jong ontbrak in Zeist. De middenvelder is nog niet hersteld van zijn derde enkelblessure dit seizoen. De medische staf van het Nederlands elftal probeert hem klaar te stomen voor de eerste EK-groepswedstrijd van 16 juni tegen Polen.

"Ik ben bezig met fysio en hersteltrainingen, individuele trainingen. Het is gewoon afwachten hoe het met de enkel gaat. Dan gaan we zien wanneer ik kan aansluiten", zei De Jong zondag over voorbereiding op het EK.

Reijnders en Koopmeiners later naar Zeist

Ook Tijjani Reijnders en Teun Koopmeiners zijn er nog niet bij. Zij komen op 7 juni naar Zeist, een dag na het oefenduel met Canada.

Reijnders krijgt extra rust omdat hij vrijdag met AC Milan een oefenduel met AS Roma in het Australische Perth speelde. Middenvelder Koopmeiners van Europa League-winnaar Atalanta speelde zondag nog een competitiewedstrijd tegen Fiorentina.

In deze video van zondag spreekt De Jong over zijn blessure:

De Jong tobt nog met enkel: 'Kan nog niet zeggen: dan en dan ben ik erbij'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl