NOS Nieuws

Wekdienst 02/06: Returnwedstrijd NAC en Excelsior • Mexicanen naar de stembus

Goedemorgen! In Mexico vinden landelijke verkiezingen plaats. Ook start Rijkswaterstaat met werkzaamheden aan de A12 en spelen Excelsior en NAC in de return van de finale van de nacompetitie.

Eerst het weer: na een wisselvallige periode is het vandaag droog met meer zon dan zaterdag. Er waait een matige tot vrij krachtige noordenwind en hierdoor is het aan zee fris met 16 of 17 graden. In het binnenland wordt het 20 of 21 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Zo'n honderd miljoen Mexicanen kunnen stemmen voor onder meer een nieuwe president en een nieuw parlement. Het is vrijwel zeker dat het land voor het eerst een vrouw als president krijgt. De populaire president López Obrador steunt kandidate Claudia Sheinbaum die in peilingen een grote voorsprong heeft.
  • Vandaag start Rijkswaterstaat met de werkzaamheden aan de A12 van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn. Daarmee start een maand vol hinder voor automobilisten die deze weg gebruiken.
  • Excelsior en NAC spelen vandaag opnieuw tegen elkaar. De returnwedstrijd van de finale van de nacompetitie is vanaf 18.00 uur te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. Na de 6-2 overwinning van NAC Breda op Excelsior afgelopen dinsdag is de terugkeer van NAC in de eredivisie heel dichtbij.

Dit is er vannacht gebeurd:

De Israëlische premier Netanyahu en leden van zijn kabinet hebben de hoop op een permanent staakt-het-vuren in Gaza getemperd. Netayanhu noemde de totstandkoming van zo'n bestand "kansloos" zolang niet alle Israëlische oorlogsdoelen zijn bereikt: de vrijlating van alle gijzelaars, de vernietiging van de Hamas-milities en het Hamas-bestuur, en de garantie dat Gaza nooit meer een bedreiging voor Israël zal zijn. Het is de vraag of met name die laatste doelstellingen gerealiseerd kunnen worden.

Netanyahu reageerde op de speech van de Amerikaanse president Biden van vrijdag, waarin hij lovend was over een nieuw "Israëlisch" voorstel voor een einde aan de oorlog.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een groeiend probleem: Europese arbeidsmigranten die ooit kwamen voor werk, maar op straat eindigen. In Rotterdam gaat het om zo'n driehonderd mensen.

De gemeente Rotterdam komt met een speciale opvang om deze groep op te vangen:

Steeds meer arbeidsmigranten uit EU belanden op straat, Rotterdam grijpt nu in

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl