De Slowaakse premier Fico
NOS Nieuws

Premier Fico van Slowakije weer thuis na aanslag

De Slowaakse premier Fico is ontslagen uit het ziekenhuis en naar zijn appartement in de hoofdstad Bratislava gebracht, heeft het ziekenhuis bekendgemaakt. Hij wordt thuis verder verzorgd.

Fico raakte eerder deze maand zwaargewond nadat hij werd neergeschoten in Handlová, op ongeveer 150 kilometer van de hoofdstad. Hij werd van dichtbij onder vuur genomen toen hij zijn aanhangers begroette.

De 59-jarige Fico liep meerdere schotwonden op en moest verschillende operaties ondergaan. Hij lag enige tijd op de intensive care in het ziekenhuis in Banská Bystrica.

Het ziekenhuis had gisteren al aangegeven dat Fico een aantal vervolgonderzoeken heeft ondergaan. Die zouden op een positieve ontwikkeling van zijn toestand hebben geduid. Hij zou al met zijn revalidatie zijn begonnen.

Een 71-jarige verdachte werd ter plekke aangehouden. Hij wordt beschuldigd van poging tot moord. Volgens de Slowaakse autoriteiten had de man, die een wapenvergunning had, een politiek motief voor de moordpoging: hij is het niet eens met het beleid van Fico.

Bekijk hier beelden van het moment van de schietpartij:

Premier Slowakije raakt zwaargewond bij schietpartij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl