Premier Fico
NOS NieuwsAangepast

Slowaakse premier Fico bij bewustzijn, maar is er nog wel slecht aan toe

De Slowaakse premier Fico heeft een nieuwe operatie moeten ondergaan en ligt nog altijd op de intensive care in de stad Banská Bystrica. Dat meldt de vicepremier en minister van Defensie Kalinak.

De directeur van het ziekenhuis meldt dat Fico bij bewustzijn is, maar zijn toestand is nog altijd ernstig. Kalinak zegt hoopvol te zijn nu hij ziet dat de gezondheidssituatie van Fico vooruitgaat.

Volgens Slowaakse media zullen de artsen van Fico maandag verder overleggen over zijn gezondheidssituatie en de mogelijkheid hem te verplaatsen naar de hoofdstad Bratislava.

Bij bewustzijn

Fico werd woensdag neergeschoten in Handlová, op ongeveer 150 kilometer van de hoofdstad. Na een operatie van vijf uur was de toestand van de premier stabiel, maar nog altijd ernstig. Aankomend president Pellegrini van Slowakije zei gisteren dat hij kort met Fico heeft kunnen spreken.

Een man van 71 is opgepakt. Volgens de Slowaakse autoriteiten had de man, die een wapenvergunning had, een politiek motief voor de moordpoging: hij is het niet eens met het beleid van Fico.

Bekijk hier beelden van het moment dat de dader zijn wapen trekt:

Premier Slowakije raakt zwaargewond bij schietpartij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl