NOS Nieuws

Wekdienst 27/5: EU-ministers praten over Gaza • Oranje begint aan EK-voorbereiding

Goedemorgen! De EU-buitenlandministers komen vandaag samen in Brussel en een deel van de spelers van het Nederlands elftal begint aan de voorbereiding op het EK-voetbal.

Eerst het weer: de dag begint droog met ruimte voor de zon. Vanmiddag wordt het bewolkt. Landinwaarts zijn er vervolgens enkele buien. Het wordt maximaal 16 graden aan de kust tot 19 in het oosten van het land.

Weer 27.5

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De EU-buitenlandministers komen bijeen in Brussel. Ze bespreken onder meer de oorlogen in Gaza en Oekraïne. Ze werken aan nieuwe sancties voor Rusland, Iran, Hamas en Israëlische kolonisten.
  • Het Nederlands mannenelftal begint in Zeist aan de voorbereiding op het EK voetbal. Nog niet alle spelers zijn daarbij: een deel heeft nog verplichtingen bij hun clubs.
  • Botic van de Zandschulp komt op Roland Garros in actie tegen de Italiaan Fabio Fognini. En op Court Philippe-Chatrier is de topper tussen Rafael Nadal en Alexander Zverev. De Spaanse tennislegende zegt dat het mogelijk zijn laatste Roland Garros is, "maar ik gooi de deur nog niet dicht".

Dit is er vannacht gebeurd:

Gisteravond kwamen de hellingen van de parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein waar de auto's op- en afrijden naar beneden. Hulpdiensten waren in groten getale aanwezig. Lang was onduidelijk of er mensen onder het puin waren gekomen.

Vannacht meldde de veiligheidsregio dat er niemand gewond is geraakt bij het instorten van de parkeergarage. Ook ligt er niemand onder het puin. Een specialistisch team heeft met speurhonden gezocht bij het puin, maar de honden zijn nergens op aangeslagen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De Britse premier Rishi Sunak kreeg vorige week veel hoongelach over zich heen omdat hij tijdens een campagnespeech zei "een plan te hebben" voor Groot-Brittannië terwijl zijn pak in de stromende regen steeds natter werd. Analisten vroegen zich af hoe hij een plan kon hebben terwijl hij zichzelf niet eens droog kon houden.

Het is zeker niet de eerste keer dat dit soort 'blunders' in het nieuws komen bij Britse politici die aan verkiezingen deelnemen. Lees hier een lijst met onder meer stijf dansende en vallende politici.

Zo haalde Sunak een nat pak voor de deur van Downing Street 10:

Premier Sunak kondigt in de regen nieuwe verkiezingen Groot-Brittannië aan

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl