Pepi helpt vermoeid PSV in blessuretijd langs stug FC Twente

Bekijk de samenvatting van PSV - FC Twente

PSV heeft zich met pijn en moeite langs FC Twente weten te knokken. De koploper uit Eindhoven, die in het Philips Stadion een vermoeide indruk maakte, ging er in blessuretijd met de winst vandoor dankzij een treffer van Ricardo Pepi: 1-0.

Het gat tussen PSV en nummer twee Feyenoord, dat zondagmiddag ternauwernood won bij sc Heerenveen (2-3), blijft hierdoor tien punten.

Peter Bosz vond PSV niet goed spelen. "Ik had ook kunnen leven met een gelijkspel. Ik vond Twente goed. We hadden deze wedstrijd vlak voor tijd kunnen verliezen. We hebben tot het allerlaatste moment moeten strijden", zei de trainer na afloop.

Volgens Jerdy Schouten ontbeerde het PSV tegen Twente aan scorend vermogen. "We scoren te weinig zodra wij het momentum hebben. Op die momenten moeten we scherp zijn", aldus de middenvelder.

Minuut stilte

De wedstrijd werd aangevangen met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Kees Rijvers. PSV en Twente hadden alle reden om de op 4 maart overleden Brabander nogmaals te eren, aangezien Rijvers bij beide clubs zes jaar als trainer actief was.

PSV nam direct het initiatief en zag Luuk de Jong de paal raken na voorbereidend werk van Hirving Lozano, die weer een basisplaats had gekregen na zijn reservebeurt voor het Champions League-duel met Borussia Dortmund (2-0 verlies) van woensdag.

De grote kans was voor PSV geen aanleiding om Twente direct naar adem te laten happen. De Eindhovenaren speelden verre van fris en waren voor het doel van Twente-keeper Lars Unnerstall niet scherp.

Bakayoko en Lozano

Met name de buitenspelers Johan Bakayoko en Lozano, een tweetal waarop langzaamaan steeds meer kritiek komt, konden zich weer niet onderscheiden.

Exemplarisch voor de matige eerste helft van PSV was een goede kans voor Sergiño Dest waarbij Luuk de Jong onbedoeld in de baan van het schot van de Amerikaan stond.

FC Twente, met Myron Boadu voor het eerst in de basis, kende voor rust een aantal goede fases, maar miste net als PSV het vernuft voor het vijandelijke doel om echt heel gevaarlijk te worden.

Een schotpoging van Johan Bakayoko tijdens PSV-FC Twente

De Tukkers kregen in de tweede helft direct een goede mogelijkheid via Michel Vlap, maar het schot van de Twentenaar werd geblokt.

In de daaropvolgende corner kopte Boadu raak, maar de treffer werd afgekeurd omdat de spits doelman Walter Benítez zou hebben geduwd.

PSV verzuimde daarna op voorsprong te komen. Jerdy Schouten had aan de rand van de zestien de hoek voor het uitkiezen, maar schoot tegen Unnerstall. De Jong kopte de bal vervolgens in de rebound naast.

Weergaloze redding Unnerstall

De topscorer van PSV dacht enkele minuten later wel met het hoofd te scoren, maar zag Unnerstall fantastisch redding brengen. Het ongeloof op het gezicht van De Jong na die geweldige redding van de keeper sprak boekdelen.

Lars Unnerstall redt katachtig op een kopbal van Luuk de Jong

PSV zette in de slotfase nog alles op alles voor de overwinning en bracht onder anderen Malik Tillman en Pepi binnen de lijnen. De Jong kopte raak na een vrije trap van Veerman, maar stond buitenspel.

Van Bergen mist ultieme kans Twente

Mitchell van Bergen had PSV in blessuretijd de eerste competitienederlaag kunnen toebrengen. Hij had een vrije doortocht naar het doel van Benítez, maar speelde de bal ter ver voor zich uit, waardoor de doelman redding bracht.

Die misser kwam Twente duur te staan toen PSV diep in blessuretijd naar de 1-0 counterde. na een fout van Max Bruns miste Lozano nog een opgelegde kans, maar even later schoot Pepi wel raak.

De Amerikaan was eerder dit seizoen van grote waarde voor PSV in de Champions League met de winnende treffer tegen Sevilla. Pepi ontpopte zich zodoende op zondagavond in Eindhoven andermaal tot het goudhaantje van PSV.