Late goal Aké helpt bekerhouder Manchester City langs Spurs in FA Cup

Nathan Aké heeft met een laat doelpunt in Londen een replay voorkomen bij Tottenham Hotspur - Manchester City in de vierde ronde van de FA Cup. De Nederlandse international maakte in de 88ste minuut het winnende doelpunt: 0-1.

Manchester City viert de winnende goal van Nathan Aké

City had nog nooit gewonnen in het nieuwe stadion van de Spurs, zelfs nog geen goal gemaakt in de zes voorgaande wedstrijden. Ook nu leek een doelpunt er niet in te zitten voor de bekerhouder.

Een goal van de Noor Oscar Bobb werd na vijf minuten afgekeurd vanwege buitenspel, de uitblinkende Spurs-verdediger Micky van de Ven voorkwam met een sliding een doelpunt van Julián Álvarez en invaller Kevin De Bruyne schoot naast.

Vlak voor tijd viel alsnog de 0-1. Na een hoekschop van De Bruyne kreeg Spurs-doelman Guglielmo Vicario de bal niet weg en sloeg Aké van dichtbij toe.

De zege van City was op basis van het spelbeeld verdiend. De Spurs waren in eigen huis de mindere en slaagden er nauwelijks in kansen te creëren. City-keeper Stefan Ortega kwam niet in de problemen.

Drie replays

Drie dagen na het bereiken van de finale van de League Cup kwam Chelsea thuis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Aston Villa.

Ook de wedstrijd tussen Bristol City (Championship) en Nottingham Forest (Premier League) eindigde doelpuntloos en bij Sheffield Wednesday (Championship) tegen Coventry City (Championship) werd het 1-1. Bij deze laatste drie wedstrijden is een replay noodzakelijk.