Liverpool blij

Koploper Liverpool boekt ruime overwinning op Bournemouth, assist Gakpo

Liverpool heeft in de Premier League zijn koppositie verstevigd. Op bezoek bij Bournemouth werd een 0-4 overwinning geboekt. Invaller Cody Gakpo gaf de assist bij de tweede treffer.

De Oranje-international kwam in de 64ste minuut in het veld bij Liverpool, net als Ryan Gravenberch. Virgil van Dijk speelde de hele wedstrijd. Bij Bournemouth werd Justin Kluivert in de 69ste minuut gewisseld.

Geen City dit weekend

Door de overwinning heeft Liverpool de voorsprong op nummer twee en titelhouder Manchester City vergroot tot vijf punten. City, dat dit weekend niet speelde, heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Van de Liverpool-uitdagers kwam alleen Arsenal dit weekend in actie. De Londenaren wonnen in eigen huis met 5-0 van stadgenoot Crystal Palace.

Liverpool moest het tegen Bournemouth doen zonder Mohamed Salah en Wataru Endo, die uitkomen op de Afrika Cup en Azië Cup.

De vervangers verrichtten uitstekend werk. Al duurde het wel even. Darwin Núñez bracht Liverpool in de 49ste minuut op voorsprong (0-1). De Uruguyuaan schoof de bal binnen na een goedlopende aanval.

In de 70ste minuut maakte Diogo Jota de 2-0. De Portugees kreeg de bal mee van Gakpo en schoot raak. Dit deed hij negen minuten later opnieuw. In eerste instantie was hij te druistig en miste hij de bal half, maar door een stuitje viel de bal perfect voor de herkansing (0-3).

In blessuretijd maakte ook Núñez zijn tweede. Hij gleed een voorzet van Joe Gomez binnen.