Gabriël viert zijn 1-0 voor Arsenal

Arsenal spant zich nauwelijks in en wint weer eens in Premier League

Het was even geleden, maar Arsenal heeft weer eens gewonnen. Thuis tegen Crystal Palace werd het een zorgeloze 5-0. Een welkome overwinning in het nieuwe jaar, want hoewel Arsenal derde staat op de ranglijst ging het de afgelopen weken niet vanzelf bij de ploeg van Mikel Arteta.

Arsenal houdt door de zege met 43 punten aansluiting bij nummer twee Manchester City en koploper Liverpool.

De laatste overwinning van Arsenal in de Engelse Premier League was op 17 december, toen Brighton werd verslagen (2-0). Na een gelijkspel tegen Liverpool (1-1) en nederlagen tegen West Ham United en Fulham was het nu wel weer eens raak.

Gabriël, Leandro Trossard en Gabriël Martinelli (2x) maakten een doelpunt, Dean Henderson scoorde in eigen doel.

De stand in de Engelse Premier League

De zege is een opsteker voor 'The Gunners', want nadat Arsenal een groot deel van de eerste helft van de competitie bovenaan had gestaan, zakte de ploeg uit Noord-Londen langzaam weg op de ranglijst.

In de laatste zeven wedstrijden - waaronder een verloren duel in de FA Cup tegen Liverpool en een gelijkspel in de Champions League tegen PSV - werd maar één keer gewonnen.

Op zaterdagmiddag ging het al snel gemakkelijk, tegen de Engelse nummer veertien Crystal Palace. Gabriël torende hoog boven de defensie uit na een hoekschop van Declan Rice en dat gaf wat rust. De eigen goal van Henderson hielp daar ook bij. Toen na een uur spelen de 3-0 viel door Trossard was alle spanning allang verdwenen.

Crystal Palace zette nog wel wat aan en daardoor kon invaller Martinelli nog twee keer scoren uit een counter, in de 94ste en 95ste minuut.