Jurgen Klopp vertrekt bij Liverpool
NOS VoetbalAangepast

Succescoach Klopp na dit seizoen weg bij Liverpool, ook assistent Lijnders vertrekt

Jürgen Klopp stopt na dit seizoen als coach van Liverpool, waar hij al acht jaar aan het roer staat. De 56-jarige Duitser heeft die beslissing zelf genomen, zo maakte de Engelse club bekend.

Bij Liverpool won Klopp in 2019 de Champions League en de wereldbeker voor clubs. Het seizoen erna werd Liverpool onder leiding van de Duitser voor het eerst in dertig jaar landskampioen. Klopp kwam in 2015 naar Liverpool, na een succesvolle periode bij Borussia Dortmund.

Op de website van Liverpool licht Klopp zijn besluit toe. "Ik hou van deze club, de stad en de supporters. Maar mijn energie begint op te raken."

Klopp meldt al langer te weten dat hij wil stoppen. "Voor dit seizoen voel ik me absoluut nog goed genoeg. Maar ik kan dit niet eeuwig volhouden." Liverpool is momenteel koploper in de Premier League.

Ook Lijnders weg

Ook Pepijn Lijnders, de Nederlandse assistent-trainer van Klopp, vertrekt bij Liverpool. Lijnders wil opnieuw gaan werken aan een carrière als hoofdtrainer.

In 2018 was Lijnders in die hoedanigheid actief bij NEC. Na een teleurstellend halfjaar ging hij toen terug naar Liverpool.

PSV-trainer Peter Bosz over Jürgen Klopp.

Bosz vindt bij Liverpool stoppende Klopp fenomeen: 'Snap dat energie op is'

PSV-trainer Peter Bosz ging vrijdag tijdens een persconferentie van zijn club in op het nieuws dat Klopp Liverpool gaat verlaten. Hij noemde de Duitser 'een fenomeen'.

"Ik heb bij Dortmund gewerkt, waar hij ook trainer was. Zijn geest waarde toen nog altijd rond bij de club."

"Hij ging van het kleine Mainz naar Dortmund, haalde de Champions League-finale en ging daarna naar het grote Liverpool. Daar speelde hij weer Champions League-finales en won hij. Daar moet je diep respect voor hebben."

Zó lang zó goed

Ook Feyenoord-trainer Arne Slot reageerde tijdens zijn persconferentie op het nieuws dat Klopp na negen jaar stopt bij Liverpool. "Ik vind het ongelofelijk dat je op dat niveau zó lang zó goed bent, met zóveel energie.

Arne Slot over het vertrek van Jürgen Klopp:

Slot over Klopp: 'Hij heeft Liverpool en mij als liefhebber fantastisch voetbal gegeven'

"Ik zou het eerder als prestatie zien dat je het negen jaar lang met zoveel toewijding en passie vol kan houden. Zeker als je weet hoeveel wedstrijden wij al spelen, laat staan hoeveel ze er in Engeland spelen", benadrukt Slot.

"Als liefhebber vind ik het jammer, want hij heeft Liverpool en mij als jarenlang fantastisch voetbal gegeven. Ik hoop dat hij niet al te lang van zijn rust gaat genieten, want het is zonde als dit soort trainers niet constant aan de zijlijn staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl