Zonder al te veel indruk te maken wint PSV ook van FC Utrecht

Bekijk de samenvatting van PSV - FC Utrecht

PSV heeft ook zijn derde duel onder de nieuwe trainer Peter Bosz gewonnen. Thuis tegen FC Utrecht zorgden een prachtige uithaal van Noa Lang en een schuiver van Yorbe Vertessen voor het verschil bij de start van het eredivisieseizoen: 2-0.

De overwinning was verdiend, maar het spel van PSV was een stuk stroperiger dan dinsdag, toen Sturm Graz met 4-1 aan de kant werd gezet in de voorronde van de Champions League. Ook bij de 0-1 zege in De Kuip op Feyenoord bij de Johan Cruijff Schaal kwam PSV flitsender voor de dag.

Spelers van PSV vieren de zege met het publiek

Een thuisoverwinning van PSV op Utrecht is inmiddels een zekerheidje. De Eindhovenaren boekten hun 27ste competitiezege op rij tegen Utrecht. Het is de op één na langste zegereeks in thuisduels tegen een specifieke tegenstander. Alleen Ajax (31 thuiszeges op Go Ahead Eagles tussen 1964 en 2017) deed het ooit beter.

Omhaal

Bosz koos tegen Utrecht voor dezelfde basis als tegen Feyenoord en Sturm Graz. De pas 18-jarige Isaac Babadi stond opnieuw centraal op het middenveld en miste na elf minuten de eerste grote kans van de wedstrijd. Zijn schot werd gekeerd door Utrecht-doelman Vasilios Barkas.

PSV domineerde in de eerste helft, maar het tempo lag vaak net een tikkie te laag. Utrecht loerde op de counter en was via Anastasios Douvikas tweemaal dicht bij de openingstreffer. De mede-topscorer van vorig seizoen in de eredivisie kon na slap verdedigen van André Ramalho op het doel af en schoot voorlangs. Even later miste ook een fraaie omhaal van de Griek het doel nipt.

Deze omhaal van Douvikas gaat net naast het doel van PSV

Maar de meeste kansen waren voor PSV. Zo leek het strafschopgebied van Utrecht halverwege de eerste helft wel een schiettent. Maar Babadi, Johan Bakayoko en Lang kregen de bal er niet in. Ook Joey Veerman was zeer kansrijk, maar Jens Toornstra gleed de bal net weg toen de middenvelder van dichtbij wilde uithalen.

Utrecht leek de rust met 0-0 te gaan halen, maar in de derde minuut van de blessuretijd viel toch de 1-0. Lang haalde vanuit een lastige hoek snoeihard uit en schoot via binnenkant paal raak in de korte hoek.

Sterke invalbeurt Saibari

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde: PSV (waar de sterk spelende Ismael Saibari was ingevallen voor Babadi) was beter en Utrecht loerde op zijn kansjes. Lang had zijn tweede kunnen maken toen hij alleen op Barkas af ging, maar de Griekse keeper doorzag zijn stiftbal. In de rebound had de Barkas een zeer fraaie redding in huis op een inzet van Saibari, die van afstand het verlaten doel probeerde te vinden.

Utrecht kwam er af en toe dreigend uit via Douvikas, die doelman Walter Benitez op zijn weg vond. De Argentijnse keeper was kort daarna op tijd zijn doel uit toen invaller Marouan Azarkan een grote kans leek te krijgen.

De genadeklap voor Utrecht: Vertessen heeft de 2-0 gemaakt

Buiten die momenten kwam PSV niet meer in de problemen. Enkele halve kansen gingen er nog niet in, maar een kwartier voor tijd viel de 2-0 via twee invallers.

2-0 Vertessen

Saibari stuurde Vertessen weg en de Belg, teruggekeerd na een verhuurperiode bij Union Sint-Gillis, schoof de bal onder Barkas door in het net.

Bekijk de reacties van PSV-trainer Peter Bosz, Noa Lang en Utrecht-coach Michael Silberbauer:

PSV kreeg nog een goede kans op de derde treffer via invaller Guus Til en Veerman. Even later werd de middenvelder vervangen door Tygo Land. Het 17-jarige talent mocht daarmee zijn officiële debuut maken.

Het was voor PSV alweer de twintigste wedstrijd op rij in alle competities zonder nederlaag. Sevilla was in februari de laatste ploeg die van de Eindhovenaren wist te winnen. De statistiek zal de formatie van Bosz vertrouwen geven in de cruciale beginfase van het seizoen, waarin het zich probeert te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.

De return tegen Sturm Graz van dinsdag zou een formaliteit moeten zijn. Daarna wacht een dubbele confrontatie met het Schotse Rangers of het Zwitserse Servette.