Lang viert de 1-0 voor PSV
NOS Voetbal

Lang beslist duel met Feyenoord en bezorgt PSV veertiende Johan Cruijff Schaal

PSV heeft voor de veertiende keer de Johan Cruijff Schaal gewonnen. Noa Lang maakte in de tachtigste minuut het enige doelpunt tegen Feyenoord in De Kuip: 0-1.

Bij de strijd om de eerste prijs van het voetbalseizoen bleken landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar PSV aan elkaar gewaagd. De eerste krachtmeting kende een lange aanloop naar een boeiend slot. De goal van Lang was het resultaat van een sterke fase van PSV, dat na rust de overhand had.

Beide ploegen begonnen het duel met twee debutanten binnen de lijnen. Calvin Stengs en Ramiz Zerrouki op het middenveld van Feyenoord, Isaac Babadi en Noa Lang bij PSV.

Laatstgenoemde liet aan de start van het seizoen direct zien wat het Nederlands voetbal van hem kan verwachten. Na drie jaar Club Brugge wil hij PSV op sleeptouw nemen. In Eindhoven moet hij de leemte vullen die Xavi Simons achterliet.

Bekijk hieronder de reacties van trainer Peter Bosz, verdediger Oscar Boscagli (PSV) en trainer Arne Slot (Feyenoord).

Met zijn acties probeerde Lang voor openingen te zorgen. De tandem die hij met linksback Patrick van Aanholt vormt zag er in De Kuip veelbelovend uit. Tien minuten voor tijd mocht hij invaller Ismael Saibari dankbaar zijn. Met een knappe assist maakte de Marokkaan het makkelijk voor Lang: hij kon de bal van dichtbij binnen tikken.

Niet lang na de goal werden Lang en Johan Bakayoko gewisseld. Peter Bosz heeft de smaakmakers dinsdag weer nodig, want dan speelt PSV in de voorrondes van de Champions League tegen Sturm Graz.

Voor rust was het vooral aftasten en probeerden beide ploegen controle over het duel te houden. Feyenoord en PSV hielden elkaar in hun greep. Trainers Bosz en Arne Slot waren uit op controle en boden elkaar weinig ruimte. Toch was Lang al dicht bij een treffer.

Onzeker optreden van Justin Bijlow promoveerde een inzet van de PSV-debutant bijna tot doelpunt. Het schot hobbelde via Feyenoord-doelman langs de paal over de achterlijn.

Aan de andere kant had Igor Paixão voor het eerste gevaar gezorgd. De buitenspeler van Feyenoord leek te kunnen scoren op aangeven van Alireza Jahanbakhsh, Walter Benítez redde PSV door zich voor de bal te gooien.

Buitenspel

Beide ploegen zagen na rust een doelpunt afgekeurd. Paixão rondde af na een snelle counter van Feyenoord, maar werd terug gevlagd. Twee minuten later overkwam Isaac Babadi hetzelfde aan de overkant.

Noa Lang met de Johan Cruijff Schaal

De middenvelder dacht direct beslissend te zijn bij zijn officiële debuut voor PSV. Het juichen na zijn fraaie stiftje was snel klaar, scheidsrechter Allard Lindhout keurde ook zijn treffer af.

Bakayoko zorgde na een uur voor wat opschudding. Met een harde uithaal testte hij Bijlow maar weer eens. Met de vingertoppen tikte de doelman van Oranje het schot over de lat.

Het bleek de start van een sterke fase van PSV, uiteindelijk bekroond door het doelpunt van Lang. Daarna zette Feyenoord nog aan, maar dat leverde niets op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl