NOS Voetbal

Bosz zeer tevreden over start PSV en hoopt dat Babadi zijn handtekening zet

Bosz te spreken over ontwikkeling PSV: 'Zijn heel goed bezig, nu nog beter worden'

PSV werkt met een fitte groep toe naar de openingswedstrijd van het nieuwe eredivisieseizoen tegen FC Utrecht van zaterdag (aftrap 16.30 uur). Volgens trainer Peter Bosz hebben zijn spelers geen noemenswaardige pijntjes overgehouden aan de Champions League-wedstrijd tegen Sturm Graz.

Het wordt volgens Bosz wel steeds spannender in hoeverre zijn selectie het stevige wedstrijdprogramma volhoudt, met telkens ook een midweeks duel op de agenda.

"De vermoeidheid stapelt zich normaal gesproken op en als je dat nu niet goed managet, dan zie je over twee of drie weken de eerste blessures ontstaan", legt Bosz uit. "We zijn nu vijf weken bezig en we moeten het afkloppen: maar er zijn nog geen blessures."

Tillman nog niet inzetbaar

Aankoop Malik Tillman is volgens Bosz zaterdag nog niet inzetbaar. De aanvallende middenvelder is nog niet fit genoeg om mee te doen tegen FC Utrecht.

Bosz houdt de optie open dat de aanvallende middenvelder volgende week wel speelklaar is, maar laat dat oordeel aan de medische staf van PSV over.

De 21-jarige Tillman wordt dit seizoen door PSV gehuurd van Bayern München. De Eindhovenaren bedongen bij de deal ook een optie tot koop op de Amerikaanse international.

"Het is een extreem verlegen jongen, maar zodra hij op het voetbalveld staat schudt hij dat allemaal van zich af", weet Bosz. "Hij heeft bij Bayern en Rangers zijn talent bewezen."

Isaac Babadi

Bosz hoopt dat Isaac Babadi zijn contract bij PSV gaat verlengen, maar hij benadrukt dat die keuze bij de jonge middenvelder ligt. Babadi heeft bij de Eindhovenaren een aflopende verbintenis.

Het 18-jarige talent maakte tegen Feyenoord en Sturm Graz een uitstekende indruk bij PSV. "Hij moet het zelf bepalen. Hij heeft in ieder geval gezien dat we hem serieus nemen als hij het goed doet, dan speelt hij", aldus Bosz. "Het is verder aan hem om een keuze te maken."

Niveau

Bosz was dinsdagavond na het duel met Sturm Graz nog kritisch op het spel van PSV. Maar in algemene zin, met de wedstrijd tegen Feyenoord erbij, is de trainer te spreken over de ontwikkeling die zijn selectie doormaakt.

"Ik vind dat we heel goed bezig zijn. We hebben goede spelers en ik vind dat ze goed trainen. Dat is een aardige combinatie om succesvol te zijn. Nu moeten we nog beter zien te worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl