NOS Voetbal

Ontevreden Bosz na eenvoudige zege PSV in CL-voorronde: 'Kunnen beter'

Volgens Bosz kon PSV beter tegen Sturm Graz: 'Vond ons eerste helft niet goed spelen'

Wat baalde PSV toen Xavi Simons half juli vertrok uit Eindhoven. En wat is de heimwee naar die Simons drie weken later al ver weggezakt. Onder meer dankzij de extravagante dribbels van Noa Lang, de explosiviteit van Johan Bakayoko en de frivoliteit van Isaac Babadi.

De hulpeloze spelers van Sturm Graz wisten even niet waar ze het moesten zoeken het eerste half uur in Eindhoven. Door een doelpunt van Babadi en twee van Luuk de Jong waren de Oostenrijkers al na dertig minuten lamgeslagen. Uiteindelijk won PSV glansrijk met 4-1.

Nieuwe standaard

Het wat ongetrainde oog zag PSV toch echt sprankelen. Zeker het grootste deel van de eerste helft. Het verschil met het PSV van een jaar geleden is flink en dat is de verdienste van trainer Peter Bosz, die avontuurlijk en aanvallend voetbal predikt.

Maar juist hij was dinsdagavond na de ruime zege niet tevreden. Vooraf had hij voor het resultaat getekend ja, maar niet voor het vertoonde spel. Een nieuwe standaard in Eindhoven lijkt gezet. "Ik vond ons de eerste helft niet goed spelen. Het gekke in voetbal is dat je dan toch ineens met 3-0 voor staat."

  • Pro Shots
    Een kusje voor Babadi na zijn openingstreffer tegen Sturm Graz
  • AFP
    Luuk de Jong bedankt de supporters van PSV
  • AFP
    Sangaré en Bakayoko vieren de 4-1

"Ik vond ons niet goed staan. We hadden de tegenstander geanalyseerd en er een bepaalde manier van spelen voor uitgedacht. En dat deden we niet goed. Dat heb ik in de rust gezegd en in de tweede helft deden we het beter. Ik vond dat we de tweede helft betere kansen hebben gehad. En dan schiet je er nog maar eentje in."

Ontevreden

Eigenlijk was Bosz gewoon ontevreden. "Ik denk dat we het veel beter kunnen doen, zowel verdedigend als in balbezit. We hadden nog meer van de ruimtes gebruik moeten maken. En ik vond dat we het in de eerste helft al definitief hadden moeten beslissen."

"Ik vond dat we in de tweede helft wel beter speelden. De tweede helft hebben we goede kansen gehad, zeg", herinnerde Bosz zich. PSV had er zo zeven in kunnen leggen, als Patrick van Aanholt, De Jong en Bakayoko iets scherper waren geweest.

Als een trainer liefde kan geven en kritisch kan zijn, ga je als speler naar huis en denkt: ja, hij heeft gelijk.

Johan Bakayoko is lovend over Bosz

De vlugge Bakayoko speelde toch een prima partij en de Oostenrijkers kregen maar moeilijk vat op hem, maar Bosz is zuinig met zijn complimenten.

"Johan kan ook beter, vind ik. Ik was heel blij met zijn voorzet op De Jong (assist voor de 2-0, red.). Maar hij mag vaker naar binnen trekken en scherper zijn in de afronding."

De woorden van de trainer zijn belangrijk voor Bakayoko. "Die kan je mindset boosten of kraken en wij hebben een trainer die onze mindset boost. Hij weet heel duidelijk wat hij wil en is heel close met zijn spelers."

"Hij straalt vertrouwen uit. En hij is niet altijd positief en dat is wat ik goed vind", zegt de Belgische vleugelspits. "Als een trainer liefde kan geven en kritisch kan zijn, ga je als speler naar huis en denkt: ja, hij heeft gelijk."

Bakayoko over nieuwe trainer Bosz: 'Goed dat hij ook kritisch is'

"Ik was prima, maar ik denk dat ik nog beter kan", zegt Bakayoko. "Een klein voorbeeld: die bal die ik krijg, moet binnen. Ik kan niet blij zijn met een assist als ik weet dat ik er vier of vijf kan maken. We zijn slordig geweest."

Het is duidelijk dat PSV in de return volgende week dinsdag in Oostenrijk niet op het gemak zal gaan spelen. Sturm Graz onderschatten doet Bosz sowieso niet. "Op het eind komen ze nog twee keer bij onze keeper." En ze scoorden uit een hoekschop, iets waar Bosz voor waakte.

"We hebben ook goede fases gehad waarin we het publiek vermaakt hebben, waarin we gevaarlijk zijn geweest, kansen hebben gecreëerd. En helaas hebben we te weinig gescoord, dat klinkt gek als je vier keer scoort. Er is genoeg voor verbetering vatbaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl