Matijs Branderhorst begon deze zomer vol hoop bij FC Utrecht
NOS Voetbal

Keeper Branderhorst na drie weken alweer klaar bij Utrecht: 'Transfer is optie'

Technisch directeur Jordy Zuidam ruilde deze zomer bij FC Utrecht de ene keeper voor de andere. Eerste keuze Vasilios Barkas ging na zijn huurperiode terug naar Celtic, Mattijs Branderhorst kwam over van NEC. Voor Branderhorst (29) een kans op revanche in de eredivisie. In Nijmegen werd hij begin vorig seizoen plots opzij geschoven na de terugkeer van clubicoon en international Jasper Cillissen.

Vorige week verdween bij Branderhorst de grond onder zijn voeten. Net als bij NEC overkomt hem in Utrecht nu precies hetzelfde. Drie weken na zijn eerste training. Twee weken voor de start van de eredivisie. Zuidam haalde totaal onverwacht Barkas terug.

Branderhorst had zijn naam gevestigd in het promotiejaar van NEC, en behield z'n plek in de eredivisie. Na de komst van Cillessen kwam hij op de bank terecht. Elk buitenkansje greep hij aan om te laten zien wat hij kon. In De Kuip bijvoorbeeld, waar hij Cillessen verving tegen Feyenoord. Hij keepte de wedstrijd van zijn leven. Branderhorst: "Dan zet je jezelf weer even in de etalage. Toen ging het lopen."

Een paar maanden later verruilde hij de bank in Nijmegen maar wat graag voor de concurrentiestrijd met de in Utrecht opgeleide keeper Fabian de Keijzer. Waar Branderhorst geen rekening mee had gehouden, gebeurde afgelopen week: Utrecht nam Barkas transfervrij over.

'Barkas gaat niet op de bank zitten'

"Soms wordt het onmogelijke mogelijk." Zo luidde de uitleg van Jordy Zuidam. De technisch directeur en de club zijn dik tevreden met het contracteren van Barkas. Branderhorst baalt als een stekker: "De onbetwiste nummer één van vorig jaar is terug. Die gaat hier niet op de bank zitten, dat begrijp ik ook", reageerde hij bij ESPN op de ontstane situatie.

Mattijs Branderhorst (links) bij FC Utrecht

Branderhorst: "Ik ben niet boos, wel teleurgesteld. Het klinkt misschien gek, maar ik begrijp hoe de voetbalwereld werkt en dat er soms gegrepen wordt naar buitenkansjes. Maar als ik afspraken maak, dan is mijn woord ook mijn woord. Ik baal ervan dat de club zich niet aan de afspraken heeft gehouden."

Goed gesprek

Deze week stond Branderhorst voor het eerst negentig minuten onder de lat in het shirt van FC Utrecht. In een oefenduel met OFI Kreta (2-0) op sportpark Zoudenbalch. De doelman sloot in gesprek met ESPN niet uit dat het ook alweer zijn laatste wedstrijd bij de club is geweest.

"Een transfer zou een optie kunnen zijn. We moeten nu gauw samen om tafel gaan en kijken wat het beste is", aldus de keeper.

Na een goed gesprek met Zuidam wordt nu gezocht naar een oplossing. Branderhorst zoekt een eerlijke kans die hij bij NEC, en nu ook bij FC Utrecht, niet gekregen heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl