liveblog
NOS VoetbalAangepast

Giménez blijft Feyenoord trouw • Interesse Burnley voor Daramy

In dit blog houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland.

Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan op het belletje.


'Burnley met Ajax in gesprek over transfer Daramy'

Burnley is geïnteresseerd in Mohamed Daramy. De naar de Premier League gepromoveerde club wil volgens verschillende Engelse media en het Deense BT 16 miljoen euro overmaken voor de Deens international.

Daramy kwam in 2021 voor zo'n 12 miljoen euro over van FC Kopenhagen. In zijn eerste seizoen wist hij weinig indruk te maken, waarna hij afgelopen jaar verhuurd werd aan zijn oude club.

Onder trainer Maurice Steijn lijkt Daramy dit seizoen niet te hoeven rekenen op een basisplaats.

Mohamed Daramy in het shirt van Ajax tijdens het oefenduel met Anderlecht

Ajax neemt Portugese aanvaller Borges over van Manchester City

Ajax neemt de 19-jarige Portugees Carlos Borges over van Manchester City. De aanvaller tekent een contract voor vijf seizoenen.

De Amsterdammers maken 14 miljoen euro over naar de Engelse landskampioen. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 19 miljoen.

Borges verhuisde al op 10-jarige leeftijd van Sporting CP naar Manchester City, doorliep de jeugdopleiding van de Engelse topclub, maar een kans in het eerste elftal bleef uit.

Spanjaard Soldado stopt met voetballen

De Spaanse spits Roberto Soldado stopt met voetballen. De 12-voudig international kende een carrière van 21 jaar.

In die tijd speelde de 38-jarige spits voor Real Madrid, Osasuna, Getafe, Valencia, Tottenham Hotspur, Villarreal, Fenerbahçe, Granada en Levante.

Soldado maakte zijn afscheid via Instagram bekend. "Ik stop met een droom waarvan ik nooit dacht dat die uit zou komen. Ik wil iedereen bedanken: teamgenoten, vrienden, familie, trainers en de supporters. Tot snel", zei hij daar.

Roberto Soldado in het shirt van Granada CF

RKC Waalwijk legt proefspeler El Harmazi vast

RKC Waalwijk heeft aanvallende middenvelder Nouri El Harmazi gecontracteerd. De 21-jarige El Harmazi liep al enige tijd stage in Waalwijk en heeft een goede indruk achtergelaten.

"De afgelopen weken zijn mij uitstekend bevallen, niet alleen de visie op voetbal, maar ook de warmte en professionele sfeer van deze club passen goed bij mij", aldus de middenvelder. El Harmazi speelde in de jeugd bij Almere City FC, Ajax en Vitesse.

RKC begint het seizoen op zaterdag 12 augustus met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

Ihattaren toch niet naar Samsunspor

De transfer van Mohamed Ihattaren naar Samsunspor leek in kannen en kruiken, maar de Turkse club heeft een streep gezet door de komst van de voormalige PSV'er.

Ihattaren werd al als een held onthaald op het vliegveld van Samsun, zou gaan tekenen voor vier jaar, maar de Turken geven in een verklaring aan dat de linkspoot plots de overeengekomen voorwaarden wenste te wijzigen en met aanvullende eisen kwam.

Voor Samsunspor onaanvaardbaar, waardoor Ihattaren het vliegtuig naar Nederland terug kan nemen.

Giménez verlengt bij Feyenoord en blijft in ieder geval nog een seizoen

Feyenoord heeft het contract van Santiago Giménez verlengt tot de zomer van 2027. Daarmee is het zeker dat de Mexicaan minimaal nog één jaar in De Kuip speelt.

Giménez kan genieten van veel interesse na een succesvol eerste seizoen bij Feyenoord. Hij was daarin goed voor vijftien doelpunten en 2 assists.

Via de clubkanalen laat Giménez weten dat hij Feyenoord dankbaar is voor het vertrouwen. "De club heeft mij op alle mogelijke manieren geholpen om mijn aanpassing goed te laten verlopen toen ik naar Rotterdam kwam. Door de hulp van de trainers en mijn medespelers heb ik een geweldig eerste seizoen beleefd. Met supporters die me altijd ongelofelijk veel energie geven. Daarmee leef ik echt mijn droom op dit moment en ik kijk meer dan uit naar het komende seizoen en onze nieuwe uitdagingen.'"

Santiago Giménez met de kampioensschaal

Keeper Ramaj (21) naar Ajax

Ajax heeft met Eintracht Frankfurt overeenstemming bereikt over de transfer van doelman Diant Ramaj. De 21-jarige Duitser met Kosovaarse roots tekende een contract tot en met 30 juni 2028. Ramaj stond bij de Duitse club nog tot en met medio 2027 onder contract.

Afgelopen seizoen speelde hij slechts één competitiewedstrijd voor Eintracht Frankfurt. Ramaj werd op 19 september 2001 geboren in Stuttgart en is voormalig Duits jeugdinternational.

Feyenoord breekt transferrecord voor Japanse spits Ueda

Ayase Ueda

Feyenoord heeft Ayase Ueda gepresenteerd. De Japanse spits komt voor een bedrag van minimaal negen miljoen euro over van Cercle Brugge. Hij is daarmee de duurste aankoop ooit van Feyenoord. Ueda volgt David Hancko op, die voor 8,3 miljoen euro overkwam van Sparta Praag.

Ueda, die voor vijf jaar heeft getekend, maakte het afgelopen seizoen voor de Belgen 23 goals in 42 duels. Daarvoor kwam hij in eigen land uit voor Kashima Antlers. Ueda is vijftienvoudig international van Japan en was erbij in Qatar, tijdens het afgelopen WK.

Nathan Markelo van Excelsior naar Fortuna

Een dag na de komst van aanvaller Kaj Sierhuis, meldt Fortuna Sittard ook akkoord te zijn met Nathan Markelo. De 24-jarige verdediger komt over van Excelsior en tekent bij Fortuna een contract voor één seizoen, met een optie voor nog eens twee jaar.

Markelo doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam, waarna hij in 2017 de overstap maakte naar Everton. De rechtsback werd daarna verhuurd aan FC Twente en speelde vervolgens bij Jong PSV en een jaar bij Excelsior.

Sierhuis terug in de eredivisie

Fortuna Sittard haalt Kaj Sierhuis terug naar de eredivisie. De 25-jarige aanvaller komt over van het Franse Stade Reims en heeft een contract voor drie seizoenen getekend in Sittard.

"Ik heb de laatste seizoenen te maken gehad met enkele tegenslagen, daarom is het voor mij belangrijk om weer veel minuten te maken. Dat hoop ik de komende seizoenen te kunnen doen in het shirt van Fortuna", zei Sierhuis. "Daarnaast is het fijn om met de trainers bekende gezichten tegen te komen in Sittard. Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging."

Sierhuis doorliep de jeugdopleiding bij Ajax, waarna hij vooral voor Jong Ajax uitkwam. Hij werd in het seizoen 2019-2020 verhuurd aan FC Groningen en een jaar later verkocht aan Stade Reims. De Franse club verhuurde hem tijdens het seizoen 2021-2022 vervolgens aan Heracles Almelo. Tijdens zijn periode bij Heracles scheurde hij een voorste kruisband.

'Van de Ven bijna van Tottenham Hotspur'

Tottenham Hotspur blijft werk maken van de komst van Micky van de Ven. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano nadert de club uit de Premier League een akkoord met VfL Wolfsburg, de werkgever van de Nederlandse centrale verdediger.

De 22-jarige Van de Ven zou zelf al geruime tijd persoonlijk rond zijn met Tottenham Hotspur. Hij stapte twee jaar geleden over van FC Volendam naar Wolfsburg en maakte vooral afgelopen seizoen indruk.

'Stuttgart biedt op Pavlidis en ontvangt bod van Ajax'

VfB Stuttgart jaagt op AZ-spits Vangelis Pavlidis (24), meldt De Telegraaf. AZ heeft al een bod van dertien miljoen euro afgewezen. Eerder raakten de Alkmaarders al sterkhouders Sam Beukema, Milos Kerkez en Tijjani Reijnders kwijt.

Hoe ver Suttgart gaat voor Pavlidis is maar de vraag. De Bundesligaclub heeft vandaag een nieuwe spits gepresenteerd: Deniz Undav. De 27-jarige aanvaller komt over van Brighton & Hove Albion.

Naast het uitbrengen van een bod, werd vandaag ook bekend dat Stuttgart een bod ontvangen heeft. En wel van Ajax, aldus Sky Deutschland. De Amsterdammers hebben naar verluidt een bod van twaalf miljoen euro neergelegd voor verdediger Hiroki Ito (24). De tienvoudig international van Japan heeft nog een contract tot medio 2025.

Vangelis Pavlidis

PEC Zwolle haalt vleugelaanvaller Bobson

PEC Zwolle heeft Divaio Bobson aan de selectie toegevoegd. De 19-jarige Nederlandse vleugelaanvaller, met een verleden bij Ajax, wordt overgenomen van Eintracht Frankfurt.

Bobson tekent in de Overijsselse hoofdstad een contract tot medio 2025, met een optie voor een extra jaar.

Hij is de zoon van Kevin Bobson, die in zijn actieve loopbaan uitkwam voor onder meer Ajax, NAC Breda en Willem II.

Ajax draagt opvolger Van der Sar voor: Alex Kroes beoogd algemeen directeur

Alex Kroes wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe algemeen directeur van Ajax. Hij is de beoogde opvolger van Edwin van der Sar, die zijn taken per 1 juni 2023 heeft neergelegd.

De Raad van Commissarissen heeft tevens het voornemen hem te benoemen als directievoorzitter, zo melden de Amsterdammers.

Alex Kroes

Cavani als held onthaald bij Boca Juniors

In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is Edinson Cavani gepresenteerd als nieuwste aanwinst van Boca Juniors. In een volgepakt 'La Bombonera' kreeg de 36-jarige spits een heldenonthaal.

Een rijke voetbalcarrière in Europa leidde Cavani langs Palermo, Napoli, Paris Saint-Germain, Manchester United en Valencia. Bij Boca hoop hij zijn carrière af te sluiten.

  • Reuters
    Cavani te midden van alle aandacht
  • Reuters
  • Reuters
    La Bombonera in Buenos Aires

Xavi bevestigt transfer Dembélé naar PSG

Een teleurgestelde Xavi heeft bevestigd dat Ousmane Dembélé voor een transfer naar Paris Saint-Germain staat. "Hij heeft ons gezegd dat hij wil vertrekken", zei Xavi na een oefenwedstrijd AC Milan. "Hij heeft een voorstel van Paris Saint-Germain op zak en er is niets dat we kunnen doen. Ik heb er een slecht gevoel over, maar het is een persoonlijke beslissing. Dit is hoe de markt werkt."

Xavi had Dembélé graag willen behouden. FC Barcelona en de aanvaller spraken ook al over een contractverlenging, maar na de interesse van PSG zijn die onderhandelingen gestopt.

Ousmane Dembélé

FC Barcelona verhuurt Araujo

FC Barcelona verhuurt verdediger Julián Araujo het komende seizoen aan Las Palmas. De 21-jarige Mexicaans-Amerikaanse rechtsback werd in februari overgenomen van LA Galaxy.

De international, die met Mexico de Gold Cup won, reist nu naar Gran Canaria. Daar doet hij ervaring op bij de club die vorig seizoen via een tweede plaats op het tweede niveau promoveerde naar La Liga.

Al-Nassr bevestigt komst Mané

Sadio Mané

Sadio Mané is de volgende topspeler die naar Saudi-Arabië verkast. De 31-jarige Senegalees wordt ploeggenoot van Cristiano Ronaldo bij Al-Nassr, dat de aanvaller voor 30 miljoen euro overneemt van Bayern München.

Na zijn gloriejaren bij Liverpool, waar Mané onder meer de Champions League en Premier League won, vertrok de snelle buitenspeler naar München.

Het huwelijk met de Duitse Rekordmeister bleek geen gelukkige, zoals zovelen deze zomer vindt Mané zijn uitweg in de Saudi Pro League.

Chelsea pikt ook Ugochukwu op in Frankrijk

Chelsea shopt verder in de Franse Ligue 1. Naast de op handen zijnde transfer van Axel Disasi (Monaco, 45 miljoen euro), is nu Lesley Ugochukwu vastgelegd.

De 19-jarige verdedigende middenvelder komt over van Stade Rennais, dat 27 miljoen euro kan bijschrijven. Ugochukwu tekent voor zeven jaar in Londen.

Bacuna na 10 jaar terug in Groningen

FC Groningen heeft een akkoord bereikt met Leandro Bacuna voor een tweejarig contract, meldt de gedegradeerde club. Bacuna trainde in de voorbereiding al mee om zijn conditie op peil te houden. Na tien jaar in het buitenland keert de 31-jarige middenvelder zo terug waar het allemaal begon.

Bacuna, geboren in Groningen, werd opgeleid bij de FC. Na vier seizoenen in het eerste vertrok hij naar Aston Villa.

Vervolgens kwam de international van Curaçao uit voor Reading, Cardiff City en Watford, waar zijn contract afgelopen seizoen afliep.

Leandro Bacuna

Ihattaren tekent meerjarig contract bij Samsunspor

Mohamed Ihattaren vervolgt zijn nog korte, turbulente carrière in Turkije.

De oud-speler van Ajax en PSV tekent, mits hij de medische keuring doorstaat, een vierjarig contract bij Samsunspor.

Mohammed Ihattaren

'Ajax haalt talentvolle aanvaller bij Manchester City'

Ajax kaapt Manchester City-talent Carlos Borges voor de neus van West Ham United weg, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano. Er is een mondeling akkoord bereikt, aldus de Italiaan.

De negentienjarige aanvaller van City leek op weg naar The Hammers, totdat Ajax in beeld kwam. Romano's bronnen melden hem dat Borges snel medisch wordt getest in Amsterdam.

Carlos Borges voor aanvang van de halve finale van Portugal tegen Noorwegen bij het EK onder 19 in juli

VI: 'Napoli denkt aan Bakayoko'

Volgens Voetbal International heeft Napoli interesse in PSV'er Johan Bakayoko. De Belgische rechtsbuiten brak vorig seizoen door in Eindhoven.

Afgelopen winter deed PSG al een poging Bakayoko in te lijven, maar PSV liet dat toen niet gebeuren.

Floranus naar Almere City

Almere City heeft zich versterkt met Sherel Floranus. De international van Curaçao, die als rechts- en linksback uit de voeten kan, komt over van Antalyaspor en tekent voor twee seizoen in Flevoland.

De voormalig jeugdinternational van Nederland debuteerde in 2015 in het betaalde voetbal bij Sparta Rotterdam onder Alex Pastoor, die nu hoofdtrainer van Almere City is. Na zijn avontuur in Rotterdam speelde Floranus drie seizoenen voor sc Heerenveen.

Fabinho kiest ook voor avontuur in Saudi-Arabië

Al-Ittihad uit Saudi-Arabië heeft middenvelder Fabinho van Liverpool vastgelegd. Volgens Britse media betaalt de Saudische kampioen zo'n 40 miljoen Britse pond (46,7 miljoen euro) voor de 29-jarige Braziliaan.

Fabinho komt in het team van voormalige Real Madrid-vedette Karim Benzema en middenvelder N'Golo Kanté die van Chelsea overkwam. Fabinho speelde sinds 2018 precies 219 wedstrijden voor Liverpool en won met de club onder meer de titel in de Premier League, de Champions League en de FA Cup.

Eerder verliet teamgenoot Jordan Henderson Liverpool al. De voormalige aanvoerder tekende bij Al-Ettifaq, de club waar Steven Gerrard de coach is.

Spits Vente naar Schotland

Dylan Vente verlaat Roda JC en gaat in Schotland bij Hibernian FC spelen. De nummer vijf van de Schotse Premier League van vorig seizoen maakt acht ton over naar Limburg.

Vorig seizoen maakte Vente 21 goals in de Keuken Kampioen Divisie. Over zijn ambities in Schotland is de 24-jarige spits duidelijk: "I'm here to score goals."

Joosten tekent voor twee seizoenen bij Willem II

Patrick Joosten keert terug op de Nederlandse velden. De 27-jarige aanvaller heeft voor twee seizoenen getekend bij Willem II in de eerste divisie.

Joosten komt transfervrij over het Cypriotische Apollon Limassol. Hij kwam in Nederland eerder uit voor NEC, FC Utrecht, VVV-Venlo, Sparta, FC Groningen en SC Cambuur.

Saudi's shoppen nu ook bij Excelsior

Reda Kharchouch verruilt Excelsior voor Saudi-Arabië. De 27-jarige aanvaller heeft bij Al-Bukiryah getekend, een club op het derde niveau van het land.

Kharchouch maakte vorig seizoen twee doelpunten voor Excelsior in de eredivisie. Met Hicham Faik treft hij bij Al-Bukiryah een voormalig eredivisiespeler als teamgenoot.

Het is onbekend of de Saudi's een transfersom moeten betalen voor Kharchouch. De aanvaller mocht wegens zijn tegenvallende prestaties vertrekken uit Rotterdam.

Reda Kharchouch

Wöber gaat voor een jaar naar Duitsland

Maximilian Wöber gaat dit seizoen in Duitsland voetballen, bij Borussia Mönchengladbach. De oud-verdediger van Ajax wordt gehuurd van Leeds United.

Wöber speelde het afgelopen halfjaar voor de Engelse ploeg, die degradeerde uit de Premier League. Tussen 2017 en 2019 speelde de Oostenrijker in Amsterdam.

Maximilian Wöber

Heerenveen pikt opvolger Van Ewijk op bij Feyenoord

Denzel Hall bij zijn presentatie in Heerenveen

Heerenveen heeft de opvolger van de aan Coventry City verkochte Milan van Ewijk binnen. De club bevestigt de komst van Denzel Hall, die overkomt van Feyenoord.

Verdediger Hall (22) tekent voor vier jaar in Heerenveen. Feyenoord verhuurde Hall afgelopen seizoen aan ADO Den Haag, waar hij 32 duels speelde in de Keuken Kampioen Divisie.

Unnerstall twee jaar langer Tukker

Lars Unnerstall

Lars Unnerstall heeft zijn contract bij FC Twente met twee jaar verlengd. De Duitse doelman blijft tot de zomer van 2027 in Enschede.

Daardoor zou het zomaar kunnen dat Unnerstall (33) zijn carrière afsluit bij Twente. De oud-keeper van PSV en VVV-Venlo is bijna 37 als zijn contract afloopt.

Disasi van Monaco naar Chelsea

Chelsea heeft overeenstemming bereikt met AS Monaco over de overname van de Franse centrumverdediger Axel Disasi. De Londense club betaalt ongeveer 45 miljoen euro voor de international, die het gat moet opvullen dat is ontstaan door het wegvallen van Wesley Fofana. Die staat na een kruisbandoperatie nog maanden aan de kant.

PSV hoopt De Ketelaere snel binnen te hebben

Charles De Ketelaere (l)

PSV hoopt nog altijd Charles De Ketelaere te kunnen huren van AC Milan. De Belgische middenvelder moet het vertrek van Xavi Simons opvullen.

De Ketelaere werd vorig seizoen door Milan voor 35 miljoen gekocht van Club Brugge, maar de 22-jarige Belg kon geen indruk maken. Daarom is verhuur nu een optie.

La Gazzetta dello Sport schrijft dat Milan op het punt staat om de Amerikaan Yunus Musah over te nemen van Valencia. Zodra die transfer rond is, mag De Ketelaere vertrekken. Volgens De Telegraaf heeft PSV er overigens met Atalanta een geduchte concurrent bij in de strijd om de handtekening van de Belg.

'Twee keepers in beeld bij Ajax'

Nick Olij

Ajax heeft een nieuwe keeper nodig. En snel. Dat is wel duidelijk. Het Algemeen Dagblad meldt dat de Amsterdammers geïnformeerd hebben naar doelman Nick Olij (van Sparta) en Eintracht Frankfurt-doelman Diant Ramaj.

Zeker omdat Remko Pasveer, de tweede doelman bij Ajax, recent een blessure opliep, is er haast geboden bij het vinden van een nieuwe keeper. Géronimo Rulli is de eerste doelman in Amsterdam.

Al Ahli wil sterrenensemble uitbreiden met Sofyan Amrabat

Na de komst van sterren als Roberto Firmino, Riyad Mahrez, Édouard Mendy en Allan Saint-Maximin wil Al Ahli ook Sofyan Amrabat aantrekken. Dat meldt de Franse krant L'Equipe.

De club uit Saudi-Arabië hoopt de middenvelder van Fiorentina, die eerder voor FC Utrecht en Feyenoord speelde, weg te kapen voor de neus van andere clubs. Onder andere Manchester United zou interesse hebben in de Marokkaans international.

b

Feyenoord-trainer Slot over Ueda: 'Ongepast daar nu al iets over te zeggen'

Feyenoord-trainer Slot over Ueda: 'Ongepast daar nu al iets over te zeggen'

Ayase Ueda wordt zo goed als zeker de volgende aanwinst Feyenoord. De Japanse spits komt voor zo'n 10 miljoen euro over van Cercle Brugge. Feyenoord-trainer Arne Slot wilde na de 2-1 oefenzege tegen Benfica de aanstaande transfer nog niet bevestigen.

Maar dat de komst van Ueda aanstaande is, wordt wel duidelijk als Slot nog even vragend naar de persvoorlichter naast hem kijkt. "De bevestiging is nog niet gekomen, als ik me niet vergis?"

De bevestiging is er inderdaad nog niet. "Daarom is het ongepast om er nu al iets over te zeggen", zegt Slot. "Maar het komt niet als een verrassing dat we nog op zoek zijn naar een spits."

Rekik van Sevilla naar Al Jazira

Karim Rekik maakt de overstap van Sevilla naar Al Jazira. De club uit de Verenigde Arabische Emiraten betaalt volgens Spaanse media zo'n 2 miljoen euro voor de verdediger.

Rekik (28) is de tweede Nederlander die deze zomer naar Al Jazira trekt, eerder deze maand werd Frank de Boer aangesteld als hoofdtrainer.

Viervoudig international Rekik begon zijn profcarrière in Engeland. Na enkele optredens bij Manchester City, Portsmouth en Blackburn Rovers brak hij in 2013 door bij PSV.

Karim Rekik

Royal Antwerp pikt Ejuke op

Chidera Ejuke tekent voor één seizoen bij Royal Antwerp. De Belgische club van trainer Mark van Bommel voegt zo een aanvaller toe aan de selectie na het vertrek van Calvin Stengs naar Feyenoord.

Ejuku (25) kwam afgelopen seizoen uit voor Hertha BSC, dat de Nigeriaan huurde van CSKA Moskou. Ejuke maakt gebruik van een uitzonderingsbepaling van FIFA voor spelers, actief in Rusland, om de overstap naar Antwerpen te maken.

Eerder speelde Ejuke voor sc Heerenveen, dat hem na een goed seizoen (9 goals en 4 assists) verkocht aan CSKA.

Tiende club in tien landen voor James

James Rodríguez gaat zijn loopbaan vervolgen bij São Paulo FC. De 32-jarige Colombiaan, die in het verleden nog de shirts van Real Madrid en Bayern München droeg, tekent tot de zomer van 2025 in Brazilië.

Afgelopen april werd het contract van de 32-jarige Rodríguez bij het Griekse Olympiakos ontbonden. Nu heeft de tachtigvoudig international van Colombia dus een nieuwe club: dit is zijn tiende club in evenzoveel landen.

James Rodríguez

'United akkoord over spits Højlund van Atalanta'

Manchester United is akkoord met spits Rasmus Højlund en diens Italiaanse werkgever Atalanta. Volgens Sky Sports maakt de Engelse ploeg 72 miljoen pond (omgerekend 83,8 miljoen euro) over naar de club uit Bergamo.

Ook Paris Saint-Germain zou de spits graag binnengehaald hebben. Maar de 20-jarige Deen is al persoonlijk akkoord met Manchester United. Zaterdag tijdens de oefenwedstrijd tegen AFC Bournemouth werd Højlund al buiten de wedstrijdselectie van Atalanta gehouden.

Het aantrekken van Højlund betekent een zeer welkome versterking voorin. Erik ten Hag, de oefenmeester in Manchester, besloot deze zomer niet langer door te gaan met aanvaller Wout Weghorst. De spits werd gehuurd, en hoopte te mogen blijven.

Rasmus Højlund

'Japanner Ueda bijna van Feyenoord'

Feyenoord en Cercle Brugge zijn nagenoeg rond over de transfer van Ayase Ueda. De Rotterdammers betalen volgens VI 8 miljoen euro, via bonussen kan daar nog 2 miljoen bovenop komen.

De vijftienvoudig international van Japan speelt pas één seizoen in Europa. De 24-jarige aanvaller maakte vorig seizoen liefst 22 treffers in 40 duels voor Cercle.

Porto strikt Barça talent Gonzalez

FC Porto heeft de talentvolle middenvelder Nico Gonzalez overgenomen van FC Barcelona. De Portugezen betalen 8,4 miljoen voor de 21-jarige Spanjaard.

Gonzalez werd door Barcelona afgelopen seizoen uitgeleend aan Valencia. Hij tekent nu tot de zomer van 2028 bij Porto.

Veerman van Volendam naar ADO

Mits de medische keuring geen roet in het eten gooit, dan speelt Henk Veerman komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie bij ADO Den Haag. De 1.99 meter lange spits wordt gehuurd van FC Volendam.

"Ik wil iedereen graag bedanken voor het afgelopen jaar bij FC Volendam. Ik hoop dat de club het goed gaat doen en ik volgend jaar terugkeer als eredivisionist", aldus de 32-jarige Veerman.

'Cavani bijna van Boca Juniors'

Edinson Cavani is op weg naar Boca Juniors. De Uruguayaanse aanvaller en Valencia zijn inmiddels uit elkaar gegaan, waardoor een overgang slechts een kwestie van tijd lijkt.

Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano tekent Cavani weldra een contract tot het einde van 2024.

Excelsior versterkt zich opnieuw met Zweedse aanvaller

Excelsior heeft zich voor de tweede dag op rij versterkt met een Zweedse aanvaller. De club meldt de komst van Oscar Uddenäs. De 20-jarige vleugelspeler komt over van BK Häcken en krijgt een driejarig contract.

Excelsior legde vrijdag al Richie Omorowa vast. De 19-jarige jeugdinternational van Zweden heeft zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen gezet. De aanvaller komt over van het Zweedse IF Brommapojkarna.

Excelsior was op zoek naar aanvallende versterkingen na het vertrek van Marouan Azarkan, die komend seizoen voor FC Utrecht uitkomt.

Mané ontbreekt bij Bayern München wegens transferonderhandelingen

Aanvaller Sadio Mané gaat Bayern München na een jaar alweer verlaten. De Senegalees ontbrak zaterdag in een oefenduel met het Japanse Kawasaki Frontale in Tokio. "Sadio Mané is bezig met een mogelijke transfer en staat daarom vandaag niet in de basis", meldde Bayern.

Mané (31) wordt in verband gebracht met de Saudische club Al-Nassr, waar ook de Portugees Cristiano Ronaldo voetbalt. Zijn zaakwaarnemer zou zaterdag in Tokio zijn om de onderhandelingen met Bayern München af te ronden, terwijl de Franse zender Canal+ meldde dat Mané zondag al medisch gekeurd gaat worden in Dubai.

Met de transfer zou een bedrag van 30 miljoen euro zijn gemoeid.

Verdediger Aké verlengt contract bij Manchester City

Oranje-international Nathan Aké heeft zijn contract bij Manchester City verlengd tot 2027. Dat meldt de voetbalclub uit de Engelse Premier League, waarmee de verdediger afgelopen seizoen de 'treble' won. City werd landskampioen, won het toernooi om de FA Cup en de Champions League.

Het contract van de 28-jarige Aké liep in 2025 af. De in Den Haag geboren verdediger werd in 2020 door Manchester City overgenomen van Bournemouth.

Aké debuteerde in 2017 in het Nederlands elftal. Hij speelde inmiddels 38 interlands.

n

'Fabinho na vijf jaar Liverpool ook naar Saudi-Arabië'

Fabinho lijkt de volgende die een Europese topclub gaat verlaten voor Saudi-Arabië. Een driejarig contract zou voor hem klaarliggen bij Al-Ittihad, de landskampioen van vorig seizoen.

De verdedigende middenvelder maakte al geen deel meer uit van de selectie van Liverpool, die momenteel op trainingskamp is in Singapore. Ook het vorige trainingskamp, in Duitsland, ging aan hem voorbij.

Eerder deze week kwamen er nog berichten naar buiten dat de betalingsstructuur van zijn overgang voor problemen zorgden, maar weinig lijkt zijn transfer nu nog in de weg te staan. De medische keuring zou hij al met succes hebben doorlopen.

Bij Al-Ittihad wordt Fabinho ploeggenoot van N'Golo Kanté en Karim Benzema.

Fabinho

Utrecht legt 'een van betere keepers in eredivisie' Barkas vast

Het is FC Utrecht gelukt om de Griek Vasilis Barkas aan zich te binden.

De 29-jarige doelman werd afgelopen seizoen gehuurd van Celtic, was vervolgens transfervrij, maar leek financieel onhaalbaar voor Utrecht.

Barkas, zoon van een Griekse vader en een Nederlandse moeder, tekent voor één seizoen met nog een optie op een extra jaar.

"Hij heeft aangetoond tot de betere keepers in de eredivisie te behoren", aldus technisch directeur Jordy Zuidam.

"Dat het alsnog is gelukt om hem vast te leggen, maakt ons trots."

Vasilis Barkas in het shirt van Utrecht

Mauro Icardi definitief naar Galatasaray

De huurperiode van Mauro Icardi bij Galatasary is beide partijen goed bevallen: de 30-jarige aanvaller maakt definitief de overstap naar Istanboel. Hij tekent er een contract van drie jaar.

Icardi was vorig seizoen goed voor 22 doelpunten in 24 wedstrijden. Hij had daarmee een belangrijk aandeel in de eerste landstitel sinds 2019.

Voor Galatasary is het de derde aanvallende versterking van deze zomer, na Wilfried Zaha (Crystal Palace) en Halil Dervisoglu (Brentford).

'Real Sociedad maakt werk van Van de Beek'

Donny van de Beek

Wat gaat er gebeuren met Donny van de Beek? Zijn periode bij Manchester United is er vooral een van bankzitten en blessures.

Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano maakt Real Sociedad werk van de komst van de Nederlandse middenvelder.

Er zouden al gesprekken bezig zijn tussen de Spanjaarden en het kamp van de 26-jarige Van de Beek, die Ajax in 2020 39 miljoen euro opleverde.

Van de Beek is momenteel met Manchester United in de Verenigde Staten, waar hij in oefenduels een goede indruk maakt.

Er waren eerder Engelse geruchten dat Ajax dacht aan een terugkeer van de 19-voudig international.

Mocht Van de Beek gaan, dan heeft United volgens Romano al een opvolger op het oog: Sofyan Amrabat.

Oostenrijkse verdediger Behounek tekent bij Willem II

Willem II heeft zich versterkt met de Oostenrijkse Raffael Behounek. De 26-jarige centrumverdediger komt over van WSG Tirol en tekent in Tilburg een contract van drie jaar.

Behounek speelde ruim honderd wedstrijden in de Oostenrijkse Bundesliga, het hoogste niveau.

Bassey voor 22,5 miljoen euro naar Fulham

Calvin Bassey verruilt Ajax na één seizoen voor Fulham FC. De verdediger tekent in Londen een contract tot medio 2027 met een optie op een extra seizoen. Met de transfer is 22,5 miljoen euro gemoeid.

Bassey kwam vorig jaar voor 23 miljoen euro over van Rangers FC, maar kon de hoge verwachtingen in Amsterdam niet waarmaken. Hij speelde 39 wedstrijden voor Ajax, en scoorde daarin eenmaal.

'Het waren 25 fantastische dagen'

Een opvallend bericht van FC Emmen. Het contract van Mike van Beijnen is ontbonden. En dat is snel. Heel snel. Want Van Beijnen tekende zijn tweejarig contract nog geen maand geleden.

Hij werd begin juli transfervrij gehaald, nadat hij eerder bij Fortuna Sittard onder contract had gestaan. Daar kwam de rechtsback niet aan de bak.

De technische staf, onder leiding van nieuwe hoofdtrainer én technisch manager Fred Grim, raakte blijkbaar ook niet erg onder de indruk van Van Beijnen.

"Na goed overleg" nemen Emmen en de speler afscheid van elkaar. De slogan van de club, hier kom ik weg, wordt eer aan gedaan.

Van Beijnen kent een opmerkelijke carriere. Als speler van Jong NAC vertrok hij ooit naar FC Barcelona. Hoe dat zit lees je hier.

FC Emmen neemt afscheid van Mike van Beijnen

Juventus breekt met Ihattaren

Juventus heeft het contract van Mohamed Ihattaren verscheurd. Dat laat de club weten op Twitter. De 21-jarige middenvelder moet op zoek naar een nieuwe club.

Ihattaren was enkele jaren geleden een van de veelbelovende talenten op de Nederlandse velden. Bij PSV schitterde hij vaak, totdat het langzaam bergafwaarts ging. Bij Juventus wilde het niet vlotten, en ook huurperiodes bij Sampdoria en Ajax verliepen niet goed.

Daarnaast kwam Ihattaren slecht in het nieuws nadat hij werd aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn vriendin.

n

Mahrez verlaat City voor club uit Saudi-Arabië

Aanvaller Riyad Mahrez is de volgende topvoetballer die naar Saudi-Arabië vertrekt. De aanvaller verlaat Manchester City voor Al-Ahli.

De 32-jarige international van Algerije heeft overeenstemming over een vierjarig contract bereikt. Hij won afgelopen seizoen de Champions League en landstitel met City. Mahrez wordt bij zijn nieuwe club ploeggenoot van Edouard Mendy en Roberto Firmino.

City ontvangt naar verluidt zo'n 35 miljoen euro voor Mahrez.

Excelsior haalt Zweedse aanvaller Omorowa

Excelsior heeft zich versterkt met Richie Omorowa. De 19-jarige jeugdinternational van Zweden heeft zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen gezet. De aanvaller komt over van het Zweedse IF Brommapojkarna.

"Richie is een talentvolle spits met veel potentie voor de toekomst", verklaart technisch manager Niels van Duinen van Excelsior. "Wij gaan met Richie aan de slag met als doel zo veel mogelijk minuten maken in de eredivisie. Met zijn komst geven we onze aanvalslinie een impuls."

Kogel door kerk: Milan van Ewijk maakt transfer naar Coventry City

sc Heerenveen raakt Milan van Ewijk definitief kwijt aan Coventry City. De rechtsback tekent in Engeland een contract voor vier jaar. Coventry City komt uit op het tweede niveau.

De 22-jarige Van Ewijk speelde de afgelopen twee seizoenen in Heerenveen. Het afgelopen seizoen miste hij geen enkele minuut in de eredivisie.

Mislintat: 'Prioriteit ligt bij nu twee centrale verdedigers, interesse in Sutalo'

In een gesprek met de schrijvende media heeft Sven Mislintat, directeur voetbalzaken bij Ajax, gezegd dat het halen van twee centrale verdedigers nu prioriteit heeft. Dit door het vertrek van Jurriën Timber naar Arsenal en het verwachte afscheid van Calvin Bassey naar Fulham. Hij erkent dat Ajax vergaande interesse heeft in de Kroatische international Josip Sutalo, op dit moment speler van Dinamo Zagreb.

Ook zegt Mislintat dat de verblijf of verkoop van Mohammed Kudus en Edson Álvarez ook afhankelijk is van wat Ajax verder gaat doen. Hij hoopt dat beide spelers blijven.

Volgens Mislintat is de verwachting ook binnen Ajax nog altijd dat de club kampioen wordt. Ook al is er minder budget beschikbaar. "Voor de posities die we nog willen versterken, hebben we nu niet budget om vijf topspelers te halen. Dat geld moeten we ook genereren. Het is tricky en het kan deze transferperiode wel eens een latertje kan worden."

Sven Mislintat

Keizer aan de slag in Saudi-Arabië

Marcel Keizer gaat een nieuwe uitdaging aan bij Al-Shabab FC. De 54-jarige Nederlander wordt bij de Saudische club eindverantwoordelijke.

Keizer zat zonder club na zijn vertrek als trainer bij Al Jazira, waarmee hij in 2021 de landstitel pakte in de Verenigde Arabische Emiraten. Frank de Boer volgde hem op.

In Nederland coachte Keizer onder meer Ajax en SC Cambuur.

Marcel Keizer

Silva stopt met voetballen

David Silva hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De 37-jarige Spanjaard maakte dat donderdag bekend. Vorige week liep de sierlijke linkspoot, uitkomend voor Real Sociedad, een kruisbandblessure op.

Aanvallende middenvelder Silva won onder meer met Manchester City vier landstitels en twee FA Cups, met Real Sociedad de Copa del Rey en met de nationale ploeg twee Europese titels (2008 en 2012) én de wereldtitel in 2010.

David Silva

Ook Henderson naar Saudi-Arabië, wordt herenigd met Gerrard

Liverpool heeft bevestigd dat aanvoerder Jordan Henderson overstapt naar Al-Ettifaq. De 33-jarige middenvelder kondigde op woensdag al zijn afscheid aan bij de club waarmee hij acht prijzen won.

De transfersom voor Henderson, die twaalf jaar uitkwam voor 'the reds', bedraagt naar verluidt zo'n 14 miljoen euro. Steven Gerrard, een voormalig ploeggenoot van Henderson bij Liverpool, is de hoofdtrainer van Al-Ettifaq. Eerder werden ook Moussa Dembélé en Jack Hendry al vastgelegd.

Met Liverpool veroverde Henderson onder meer de Champions League van 2019 en de landstitel een jaar later.

'Van Ewijk naar Coventry City'

Milan van Ewijk gaat zo goed als zeker naar Coventry City. Dat meldt Omroep Friesland. De verdediger van Heerenveen tekent waarschijnlijk donderdag een contract in Engeland. Van Ewijk werd bij meerdere Nederlandse topclubs genoemd deze zomer. Coventry City betaalt zo'n vier miljoen euro.

Van Ewijk kwam in de zomer van 2021 over van ADO Den Haag. Daarvoor speelde hij ook een half seizoen bij SC Cambuur. In het eerste seizoen speelde hij op één wedstrijd na alles en werd hij door de Heerenveen-fans uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

'Mbappé wil niet naar Saudi-Arabië en wijst recordbod Al-Hilal af'

Kylian Mbappé draagt komend seizoen niet het tenue van Al-Hilal. Dat meldt L'Équipe. Een delegatie van de Saudische club was afgereisd naar Parijs om te onderhandelen over een recordbod van 300 miljoen euro, maar Mbappé heeft volgens de krant laten weten geen interesse te hebben in een overstap.

Paris Saint-Germain zou bereid zijn geweest het megabod op de Franse aanvaller te accepteren. Mbappé zou daarmee verreweg de duurste voetbaltransfer ooit worden: bijna 80 miljoen meer dan wat de Parijse club in 2017 betaalde voor Neymar.

Kylian Mbappé

Liverpool-legende Henderson op weg naar Saudi-Arabië

Na 12 jaar vertrekt Jordan Henderson bij Liverpool. De 33-jarige middenvelder bevestigde zijn vertrek in een video op Instagram. Ook voor Henderson lonkt een lucratieve overstap naar Saudi-Arabië.

Al-Ettifaq, waar zijn voormalig ploeggenoot Steven Gerrard trainer is, heeft naar verluidt 14 miljoen euro over voor de 77-voudig international. Bij die club is de Nederlander Eelco Schattorie technisch directeur.

"Het is moeilijk om de afgelopen twaalf jaar onder woorden te brengen en het is nog moeilijker om vaarwel te zeggen", meldt Henderson, aanvoerder van de ploeg die in 2020 de landstitel veroverde, "Weet dat ik altijd een 'Red' zal blijven. Tot aan mijn dood."

Gevoelige stap Isco naar Real Betis

Isco heeft een gevoelige transfer gemaakt: hij tekent een jaar bij Real Betis. De grote rivaal en stadgenoot van Sevilla, waar Isco een halfjaar geleden weggestuurd werd na onenigheid met de club.

Voor de Spaanse middenvelder, die van 2013 tot 2022 bij Real Madrid speelde, betekent de overstap naar Betis een weerzien met trainer Manuel Pellegrini. Hij zag Isco bij Malaga schitteren tussen 2011 en 2013, waarna de middenvelder een grote transfer maakte.

Baumgartl vertrokken bij PSV

PSV-verdediger Timo Baumgartl (27) vertrekt transfervrij naar Schalke 04. Vier jaar geleden werd de Duitser, toen spelend bij VfB Stuttgart, voor twaalf miljoen naar Eindhoven gehaald.

In zijn eerste jaar onder toenmalig trainer Mark van Bommel kon Baumgartl nog rekenen op een basisplek. De afgelopen twee seizoenen werd de verdediger verhuurd aan Union Berlin. Nu trekt de hij de deur dus definitief achter zich dicht.

Timo Baumgartl tijdens een persconferentie bij Feyenoord

FC Utrecht verkoopt international van Estland aan Dordrecht

FC Utrecht heeft Rocco Robert Shein (20) verkocht aan FC Dordrecht.

Shein gold lange tijd als een groot talent in de Domstad, maar de vijfvoudig international van Estland kwam vooral in actie bij Jong FC Utrecht. Bij het eerste elftal deed Shein zeven keer mee.

"Rocco Robert heeft bij ons aangegeven graag de stap naar FC Dordrecht te willen maken, om meer perspectief op speeltijd te hebben", aldus technisch directeur van FC Utrecht Jordy Zuidam.

'Ajax legt bod neer bij Dinamo Zagreb'

Ajax heeft een eerste bod neergelegd bij Dinamo Zagreb voor verdediger Josip Sutalo, zo meldt VI. De Amsterdammers zoeken naar een opvolger van de onlangs vertrokken Jurriën Timber.

Sutalo staat al langer op de radar bij Ajax. De Kroaat heeft nog een contract tot medio 2028, maar lijkt wel oren te hebben naar een overstap.

Josip Sutalo

'Amrabat op weg naar Manchester United'

Sofyan Amrabat lijkt voor vier jaar te gaan tekenen bij Manchester United. Dat melden verschillende media, waaronder Sky Sports. Amrabat is niet mee op trainingskamp met zijn huidige club Fiorentina.

Manchester United lijkt een bod voor te bereiden van zo'n 25 miljoen euro. In januari gaf de algemeen directeur van Fiorentina, Joe Barone, nog aan dat Amrabat 'niet te koop' was.

De 26-jarige middenvelder excelleerde op het afgelopen WK met Marokko en is sindsdien gewild. Mocht het definitief tot een transfer komen, dan zijn United-trainer Erik ten Hag en Amrabat herenigd. Amrabat speelde bij FC Utrecht al onder Ten Hag.

'Bassey definitief van Ajax naar Fulham'

Verschillende kanalen, waaronder Voetbal International en het AD, melden dat de transfer van Calvin Bassey naar het Engelse Fulham definitief is. Hij zal daar een contract voor vijf jaar tekenen.

Bassey kwam vorig jaar voor 23 miljoen euro over van Rangers FC, maar kon in Amsterdam geen potten breken. Hij speelde 39 wedstrijden voor Ajax, en scoorde daarin eenmaal. In zijn eerste officiële wedstrijd pakte de Nigeriaan meteen al een rode kaart. Dat was in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

Fulham lijkt de linksback voor 21 miljoen te kopen.

Calvin Bassey in het shirt van Ajax

Feyenoord presenteert Stengs

Feyenoord heeft de transfer van Calvin Stengs bevestigd. De 24-jarige buitenspeler wordt daarmee herenigd met trainer Arne Slot. De twee werkten eerder samen bij AZ.

De in Nieuw-Vennep geboren aanvaller tekent een contract tot en met 2027 in Rotterdam. Feyenoord betaalt naar verluidt 6 miljoen aan Nice voor de komst van Stengs. Daarmee is hij na Ramiz Zerrouki de duurste aankoop voor de club uit Rotterdam van deze zomer (7 miljoen).

PEC Zwolle haalt Iers-Spaanse verdediger binnen

PEC Zwolle heeft met Anselmo García Mac Nulty een nieuwe verdediger binnengehaald. De Iers-Spaanse verdediger komt over van VfL Wolfsburg. De 20-jarige speler heeft een contract getekend voor een jaar, met een optie voor nog een jaar.

García Mac Nulty heeft al vaker in Nederland gespeeld. Vorig jaar kwam hij op huurbasis uit voor NAC Breda in de Keuken Kampioen Divisie. In totaal speelde hij daar 38 wedstrijden.

'Ueda nadert deal met Feyenoord'

Feyenoord lijkt de nieuwe bestemming te worden voor Ayase Ueda. De Japanner, die nu voetbalt bij Cercle Brugge, verkiest volgens Voetbal International de regerend landskampioen van Nederland boven aanbiedingen van Sporting CP en Sevilla. Afgelopen seizoen scoorde Ueda 22 keer in de Belgische competitie.

Volgens het magazine zou de transfersom op kunnen lopen tot tien miljoen euro. In de komende dagen zal er meer duidelijkheid komen, over een vermoedelijk meerjarige deal.

Feyenoord verhuurt aanvaller Touré aan Portugese club

Feyenoord-aanvaller Tidjany Touré gaat op huurbasis naar het Portugese Gil Vicente FC. De 21-jarige Fransman heeft in Rotterdam nog een contract tot 2025.

Touré kwam vorige zomer over van Paris Saint-Germain, waar hij ook de jeugdopleiding had doorlopen. Hij werd in de winterstop verhuurd aan FC Dordrecht en maakte zes treffers in vijftien wedstrijden voor de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Tidjany Touré

Villarreal betaalt tien miljoen voor Sorloth (RB Leipzig)

Villarreal neemt aanvaller Alexander Sorloth voor tien miljoen euro over van RB Leipzig. De Noor (27), oud-speler van FC Groningen, werd in de zomer van 2020 door Crystal Palace aan de Duitse club verkocht.

Sorloth kon geen potten breken bij RB Leipzig en werd de voorbije twee jaar aan Real Sociedad verhuurd.

Villarreal wordt de negende club voor de spits.

Lonwijk naar Anderlecht

Justin Lonwijk komt volgend seizoen uit voor RSC Anderlecht. De middenvelder (23), die negen jaar in de jeugd bij PSV zat en daarna via FC Utrecht en Viborg FF bij Dinamo Kiev belandde, wordt door de club uit Brussel voor een seizoen gehuurd van de Oekraïners.

'Boadu in beeld bij Feyenoord'

Feyenoord zou Myron Boadu op het oog op hebben als vervanger. Die spits van AS Monaco brak bij AZ door onder Feyenoord-trainer Arne Slot. Gisteren werd bekend dat met Calvins Stengs een andere oud-pupil van Slot, naar Rotterdam-Zuid komt.

Boadu komt bij Monaco nauwelijks aan spelen toe. Ook bij Jong Oranje raakte een basisplek uit zicht.

Myron Boadu

AZ verhuurt doelman Vindahl aan Sparta Praag

AZ verhuurt doelman Peter Vindahl het komende seizoen aan Sparta Praag. De Tsjechische club heeft ook een optie tot koop bedongen. De Alkmaarders verhuurden de 25-jarige Deen het afgelopen half jaar aan het Duitse 1. FC Nürnberg.

AZ nam Vindahl in de zomer van 2021 over van het Deense FC Nordsjaelland. Hij maakte zijn debuut op 11 september 2021 in de thuiswedstrijd tegen PSV en kwam in zijn eerste jaar in Alkmaar tot 48 officiële wedstrijden.

In het begin van afgelopen seizoen werd Vindahl tweede keus achter doelman Hobie Verhulst.

'Danilo verruilt Feyenoord voor Rangers'

De Braziliaanse spits Danilo is volgens het Algemeen Dagblad rond met Rangers FC. Feyenoord zou zo'n zes miljoen ontvangen van de Schotse topclub.

Danilo kwam vorige zomer transfervrij over van Ajax. Hij speelde vaak, maar verloor de concurrentiestrijd in de punt van de aanval uiteindelijk van de Mexicaan Santiago Giménez.

VVV haalt Sierra van Heracles

VVV Venlo neemt middenvelder Elias Sierra over van Heracles Almelo. De 21-jarige Belg tekent in Venlo een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar.

Sierra speelde sinds de winter van 2021 bij Heracles en kwam sindsdien uit in 21 Eredivisie-wedstrijden.

Ten Hag laat Elanga naar 'Forest' vertrekken

Manchester United-trainer Erik ten Hag laat Anthony Elanga naar Nottingham Forest vertrekken. De nummer 16 van afgelopen seizoen in de Premier League neemt de aanvaller over voor naar verluidt ongeveer 17 miljoen euro. De Zweeds international debuteerde twee jaar geleden voor United.

Ten Hag liet Elanga (21) afgelopen seizoen in zestien duels in actie komen. Elanga laat in een afscheidsbericht aan de fans weten dat hij uit is op meer speeltijd. "Ik hou van het spelletje en heb het nodig om elke week op het veld te staan", meldt de vleugelaanvaller.

Absentie Kudus voedt transfergeruchten

Mohammed Kudus heeft dinsdag niet meegetraind met de selectie van Ajax. De club meldt dat de Ghanees binnen bleef om een lichte blessure te laten behandelen. Het lijkt een volgend hoofdstuk in een transfersoap.

Dat Kudus naar een nieuwe club wil verhuizen, is geen geheim meer. Ajax-trainer Maurice Steijn zei tegenover het Algemeen Dagblad dat Kudus daar "heel duidelijk" over is geweest bij de clubleiding. De Engelse topclub Chelsea zou zich dit weekend voor Kudus hebben gemeld in Amsterdam.

Volgens The Athletic is er nog geen bod gedaan voor de 22-jarige middenvelder, maar zijn er al wel gesprekken gevoerd over een mogelijke overstap.

Zolang de transfer er niet komt, blijft Kudus zich volledig inzetten voor Ajax, zei Steijn nog op maandag. "Ik merk er niks van dat hij met een transfer bezig zou zijn. Hij werkt hard op de trainingen."

Mohammed Kudus

Benita op huurbasis van Feyenoord naar Excelsior

Excelsior huurt de 19-jarige verdediger Mimeirhel Benita komend seizoen van stadsgenoot Feyenoord.

Benita stond maandag nog bij Feyenoord op het trainingsveld, een dag later sluit hij aan op het trainingskamp van Excelsior in Delden. "Ik wil mezelf bij Excelsior verder ontwikkelen door hopelijk veel minuten te maken in de Eredivisie", reageerde de rechtsback.

Benita staat nog twee jaar onder contract bij Feyenoord, afgelopen seizoen kwam hij tot twee invalbeurten bij de landskampioen.

Lam voor derde periode naar PEC Zwolle

De Finse verdediger Thomas Lam komt "naar huis" in Zwolle. De 29-jarige verdediger tekent voor de derde keer bij PEC, hij speelde ook al van 2014 tot en met 2016 en 2018 tot en met 2021 in Zwolle.

Na zijn laatste periode in Zwolse dienst kwam hij uit voor het Bulgaarse CSKA Sofia en Melbourne City, waarmee hij afgelopen seizoen landskampioen van Australië werd.

"Na een prachtig avontuur in Australië, is het tijd om terug te keren en dat kan eigenlijk maar bij één club", zegt Lam. "Dit voelt als thuiskomen en ik ben dan ook heel blij om terug te zijn in Zwolle."

Thomas Lam

Cambuur pikt Caschili op bij PEC Zwolle

SC Cambuur heeft zich versterkt met Gabi Caschili. PEC Zwolle laat de verdediger annex middenvelder naar Leeuwarden vertrekken. De 20-jarige Caschili had nog een contract voor een jaar in Zwolle.

Volgens technisch directeur Marcel Boudesteyn kan Caschili door de promotie naar de Eredivisie op minder speeltijd rekenen. Cambuur werd afgelopen seizoen juist voorlaatste op het hoogste niveau en speelt daardoor komende jaargang in de Keuken Kampioen Divisie.

Cambuur is blij met zijn komst: "Gabi heeft een goede opleiding achter de rug en is niet voor niks jeugdinternational. Hij brengt veel drive en energie met zich mee", aldus Etiënne Reijnen, technisch directeur van Cambuur.

Eerste trainer al ontslagen: Euvrard weg bij RWDM

RWDM heeft vijf dagen voor de start van de Belgische competitie trainer Vincent Euvrard ontslagen. Onder Euvrard promoveerde de Brusselse club afgelopen seizoen na 21 jaar weer naar het hoogste niveau.

De Amerikaanse eigenaar John Textor prijst in een verklaring het leiderschap van de coach, maar mikt hoger met de club. "Met het oog op de toekomst willen we een basis leggen voor consistent succes in België en uiteindelijk ook in Europa", aldus Textor.

Euvrard, voormalig voetballer van FC Den Bosch, was drie jaar coach in Brussel. Vrijwel zijn volledige technische staf werd maandagavond ontslagen, de club hoopt dinsdag al een nieuwe trainer aan te stellen.

'Spits Serhou Guirassy niet geïnteresseerd in Ajax'

Ajax heeft Serhou Guirassy van VfB Stuttgart benaderd, maar de spits heeft aangegeven naar de Premier League te willen. Dat schrijft de Telegraaf. De 27-jarige centrumaanvaller uit Guinee zou in Amsterdam de strijd aan moeten gaan met Brian Brobbey.

In 2022 betaalde Stuttgart tien miljoen euro aan Stade Rennais voor Guirassy. Afgelopen seizoen kwam hij in de Duitse competitie in 22 duels tot 11 doelpunten.

Zaha verkast naar Galatasaray

Wilfried Zaha gaat in Turkije voetballen, bij Galatasaray. Crystal Palace, waar het contract van de Ivoriaan deze zomer verliep, slaagde er niet in de aanvaller te behouden. Hij speelde bijna zijn hele carrière bij de Eagles en maakte negentig goals in 458 wedstrijden.

Er waren tal van clubs die interesse hadden in de diensten van Zaha. Naar verluidt hadden Atlético Madrid, SS Lazio, Al Nassr en Fenerbahçe ook interesse. De keuze viel op Galatasaray, mede omdat de Turkse ploeg Champions League speelt dit seizoen.

Wilfried Zaha

AZ haalt Portugese verdediger

In navolging van Tiago Dantas heeft AZ zich opnieuw versterkt met een Portugees. Alexandre Penetra heeft maandag zijn handtekening onder een vijfjarig contract gezet. De 21-jarige verdediger komt over van FC Famalicão. Hij doorliep de jeugdopleiding van Benfica.

Penetra speelde in de jeugd van Benfica samen met Dantas, de middenvelder die komend jaar op huurbasis voor AZ actief zal zijn. De verdediger is de vijfde aanwinst van AZ voor het nieuwe seizoen, na David Møller Wolfe, Ruben van Bommel, Denso Kasius en Dantas. Penetra is de opvolger van Sam Beukema die eerder deze zomer naar Bologna vertrok.

Alexandre Penetra (r) in duel voor Portugal onder 21

'AZ brengt bod uit op Schots talent van City'

AZ wil de Schot Adedire Mebude (19) losweken bij Manchester City, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano. De Alkmaarders willen het talent kopen, niet huren. Een eerste bod is uitgebracht.

Volgens Romano wil Manchester City een terugkoopclausule opnemen in het contract. Vorig seizoen werd de vleugelaanvaller ook gelinkt aan PSV. Naast AZ nu, heeft ook de Belgische club Westerlo interesse.

Sabitzer van Bayern München naar Borussia Dortmund

Marcel Sabitzer heeft zijn gevoelige transfer naar Borussia Dortmund afgerond. De Oostenrijkse middenvelder komt naar verluidt voor ongeveer 20 miljoen euro over van concurrent Bayern München, waar hij nog een tweejarig contract had. Door de flinke concurrentie bleek Sabitzer overbodig.

De afgelopen tweede seizoenshelft werd hij verhuurd aan Manchester United, waar Sabitzer in achttien wedstrijden drie keer trefzeker was en voor één assist zorgde. De Engelsen wilden geen poging wagen de Oostenrijker langer te binden.

Marcel Sabitzer

Stengs keert terug in eredivisie: dinsdag medische keuring bij Feyenoord

Calvin Stengs keert terug in de eredivisie. De oud-speler van AZ wordt dinsdag gekeurd bij Feyenoord.

Voor Stengs betekent dat een nieuwe samenwerking met trainer Arne Slot. Stengs komt over van het Franse OGC Nice, waar hij geen zicht meer had op een basisplaats. Volgens de Telegraaf is met de transfer een bedrag van rond de zes miljoen euro gemoeid. Stengs tekent naar verluidt een vierjarig contract.

Calvin Stengs

Ajax laat Bassey thuis voor trainingskamp in Duitsland

Ajax neemt Calvin Bassey niet mee naar het trainingskamp in Duitsland. De Amsterdammers bereikten zaterdag in grote lijnen overeenstemming over een transfer van de verdediger met het Engelse Fulham. De 23-jarige moet zelf nog tot een akkoord komen met de club uit de Premier League.

Ajax-trainer Maurice Steijn neemt 28 spelers mee naar Duitsland, waar de club tussen maandag en zaterdag de voorbereiding vervolgt in Herzogenaurach. De ploeg speelt zaterdagmiddag een oefenduel met FC Augsburg.

Behalve Bassey ontbreken ook de geblesseerde Ahmetcan Kaplan en Remko Pasveer. Edson Álvarez en Jorge Sánchez vieren nog vakantie na hun optredens met Mexico op de Gold Cup. Steven Berghuis gaat ook mee naar Duitsland. Hij miste de laatste oefenwedstrijden tegen Sjachtar Donetsk en Anderlecht vanwege een blessure.

'Stengs zegt Antwerp af en wordt grootverdiener bij Feyenoord'

Het ziet ernaar uit dat Calvin Stengs terugkeert in de eredivisie. De aanvaller/middenvelder zou akkoord zijn met een contract voor vier jaar bij Feyenoord. Stengs geeft de Rotterdamse club de voorkeur boven het Antwerp van Mark van Bommel, waar hij vorig jaar op huurbasis speelde en de dubbel won. Stengs is nog eigendom van OGC Nice.

Volgens de Telegraaf wordt Stengs met een jaarsalaris van 1,25 miljoen euro netto een van de grootverdieners bij Feyenoord, waar hij herenigd wordt met Arne Slot, met wie hij eerder samenwerkte bij AZ.

Emegha voor dertien miljoen naar Strasbourg

De 20-jarige Hagenees Emanuel Emegha verkast van het Oostenrijkse Sturm Graz naar het Franse Strasbourg. Met de overgang zou zo'n 13 miljoen euro gemoeid zijn.

Emegha, die in het betaald voetbal debuteerde bij Sparta, vertrok twee jaar geleden van Het Kasteel naar Antwerp. Bij de Belgische club bleef hij steken op één wedstrijd. In Oostenrijk was hij wel een succes en verdiende hij na één seizoen een transfer naar de Ligue 1.

Sparta krijgt een deel van de 13 miljoen euro als opleidingsvergoeding. Bij Strasbourg krijgt Emegha oud-wereldkampioen Patrick Vieira als trainer.

Emegha tekent bij Strasbourg

Newcastle legt 44 miljoen euro neer voor aanvaller Barnes

Harvey Barnes maakt de overstap van Leicester City naar Newcastle United. Hij wordt daarmee ploeggenoot van Sven Botman. De vleugelaanvaller heeft getekend voor vijf jaar.

Volgens Engelse media betaalt Newcastle United circa 44 miljoen euro voor de international van Engeland. Hij is de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen. Newcastle United betaalde eerder deze zomer zo'n 65 miljoen euro aan AC Milan voor de Italiaanse verdediger Sandro Tonali. Barnes degradeerde afgelopen seizoen met Leicester uit de Premier League.

Danjuma op huurbasis naar Everton

Arnaut Danjuma speelt dit seizoen op huurbasis voor Everton. De zesvoudig Oranje-international is afkomstig van het Spaanse Villarreal en had meerdere opties. Zijn keuze viel echter op het in de Premier League uitkomende Everton.

De 26-jarige aanvaller kwam eerder in Engeland uit voor Bournemouth en Tottenham Hotspur.

Al Nassr shopt weer in Europa: Alex Telles komt over van United

Cristiano Ronaldo heeft er bij Al Nassr weer een ploeggenoot bij. Na het aantrekken van Seko Fofana (Lens) en Marcelo Brozovic (Inter) komt de Braziliaan Alex Telles over van Manchester United. De 30-jarige linksback, die afgelopen seizoen als huurling van Sevilla de Europa League won, heeft een contract getekend tot medio 2025 bij de Saudische club.

AZ presenteert vervanger van Reijnders

Tiago Dantas is speler van AZ. Sowieso voor even. De 22-jarige Portugese middenvelder wordt gehuurd van Benfica, in de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen.

"Na de transfer van Tijjani Reijnders (vertrok naar AC Milan, red) en de verhuurperiodes van Peer Koopmeiners en Zico Buurmeester, wilden we ons middenveld extra body geven. Met de terugkeer van Kenzo Goudmijn en de komst van Tiago hebben we weer volop opties om een sterk en goed bezet middenveld neer te zetten", zegt technisch directeur van AZ, Max Huiberts.

In 2019 debuteerde Dantas al in het eerste elftal van Benfica, de club waar hij ook zijn jeugdopleiding genoot. Van een doorbraak kwam het niet. De afgelopen jaren werd de middenvelder vooral verhuurd, onder andere aan Bayern München en PAOK Saloniki.

Tiago Dantas

Ramzi weg bij PSV

Adil Ramzi is zaterdag gepresenteerd als nieuwe hoofdcoach van het Marokkaanse Wydad AC. Dat betekent dat de oefenmeester ook niet meer op de bank gaat zitten bij PSV, waar hij afgelopen seizoen de beloften onder zijn hoede had.

Ramzi was zeven jaar actief als jeugdtrainer in Eindhoven. Hij begon als assistent van PSV O17 en wist zich uiteindelijk op te werken naar de beloften.

Steijn: 'Kudus wil Ajax verlaten'

Mohammed Kudus wil graag naar een nieuwe club. Volgens Ajax-trainer Maurice Steijn is de 22-jarige Ghanese aanvaller "heel duidelijk" geweest tegenover de clubleiding. "Ik heb vooralsnog wel het idee dat hij graag die transfer wil maken", zegt Steijn tegenover het Algemeen Dagblad.

Steijn wil Kudus graag behouden. "Ik heb aangegeven dat ik hoop dat die transfer er niet komt en dat hij nog minimaal een jaar blijft. Ik heb namelijk ook het gevoel dat als dat gebeurt, de echte Europese top voor hem zal komen. Nu zijn het toch vooral clubs die daar net onder zitten. Die hebben ook wat minder geld dan de echte top."

Zolang de transfer er niet komt, blijft Kudus zich volledig inzetten voor Ajax, ziet Steijn. "Ik merk er niks van dat hij met een transfer bezig zou zijn. Hij werkt hard op de trainingen. Ik hoop dat hij blijft, want hij is op dit moment misschien wel de beste speler van Ajax. Dat zal de rest dan ook een boost geven."

Mohammed Kudus

'Ajax legt miljoenenbod neer bij FK Krasnodar'

Ajax wil met een bod van ruim tien miljoen euro FK Krasnodar-speler Edoeard Spertsjan naar Amsterdam halen. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano.

De Russische club heeft het bod in beraad. Meerdere Europese clubs zitten achter de diensten van de 23-jarige Armeen aan. De aanvallend ingestelde middenvelder maakte afgelopen seizoen veertien goals en gaf veertien assists.

Eduard Spertsyan

Eiting wil naar Twente en meldt zich ziek bij Volendam

Het begint een heuse transfersoap te worden. Carel Eiting doet niet mee in de oefenwedstrijd van FC Volendam bij het Belgische KV Kortrijk. De 25-jarige middenvelder heeft een conflict met de club over een mogelijke transfer naar FC Twente en heeft zich volgens VI ziekgemeld.

Twente en Volendam ruziën al enkele dagen over een vermeende clausule in het contract van de oud-Ajacied. De club uit Enschede meent Eiting voor een paar ton te kunnen overnemen, maar de Volendammers zijn het daar niet mee eens en verlengden van de week Eintings contract.

Carel Eiting

Umtiti van Barcelona naar Lille

Samuel Umtiti tekent voor twee jaar bij Lille. De 29-jarige verdediger was transfervrij nadat zijn contract bij FC Barcelona afliep.

Umtiti werd in 2018 wereldkampioen met Frankrijk. Maar door een aantal blessures kwam zijn carrière behoorlijk in het slop te zitten. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis in Italië bij Lecce.

Ajax en Fulham akkoord over Bassey, die zelf twijfelt

Calvin Bassey

'PSG laat Mbappé thuis en wil vedette verkopen'

Kylian Mbappé, sterspeler van Paris Saint-Germain, gaat niet mee op trainingskamp naar Japan.

De Franse vedette is door PSG buiten de selectie gelaten, volgens transfergoeroe Fabrizio Romano omdat hij volgend jaar transfervrij zou willen vertrekken.

PSG denkt volgens Romano nu serieus aan een verkoop van Mbappé deze zomer.

Kylian Mbappé