NOS Voetbal

'Als Ten Hag en United van Liverpool verliezen, is de grote vraag hoe ze verliezen'

'Ten Hag begon te naïef, spelers niet klaar voor zijn manier van spelen'

Na nederlagen tegen Brighton & Hove Albion (1-2) en Brentford (4-0) smachten Manchester United en coach Erik ten Hag naar een goed resultaat. Dat kan maandagavond gebeuren, alleen is de tegenstander er een van formaat: Liverpool komt op bezoek.

"Als ze verliezen, is de grote vraag hoe ze verliezen", aldus Geert Langendorff, correspondent in Engeland, in Studio Voetbal. "Een 1-0 wordt wel geaccepteerd. Wordt het slechter, dan wordt de druk op Ten Hag groter. Er moet verbetering zijn ten opzichte van vorig seizoen, toen het 4-0 en 5-0 voor Liverpool werd."

Vooralsnog richten de gifpijlen van de fans zich niet op Ten Hag, maar op de Amerikaanse clubeigenaren, de familie Glazer. Voor het duel van 21.00 uur op Old Trafford is een protestmars gepland. Zo'n protest liep vorig jaar uit de hand, waardoor de wedstrijd tegen Liverpool werd afgelast.

Ondanks dat de woede van de fans nog vooral over de Glazers gaat, leest Langendorff ook kritische berichten over Ten Hag. "Hem wordt verweten iets te naïef aan de klus te zijn begonnen. Hij had kunnen inzien dat zijn spelers niet klaar zijn om zijn manier van spelen uit te voeren. Zijn spelers konden het niet aan."

'Paniekoverleg over Antony'

Niet alleen de resultaten zitten tegen voor Ten Hag en United, ook op de transfermarkt loopt het nog niet naar wens. De gewenste middenvelder Frenkie de Jong kwam niet. Casemiro kwam vrijdag wel, net als eerder Tyrell Malacia (Feyenoord), Christian Eriksen (Brentford) en Lisandro Martínez (Ajax).

Het volgende transferdoel is Antony. Een eerste bod van 80 miljoen euro op de Ajacied werd afgewezen. Ajax vraagt naar verluidt 100 miljoen euro. "Ze zijn bij United nu zo in paniek dat ze intern overleggen of Antony 100 miljoen waard is", zegt Langendorff. "Gezien de sportieve ellende en onrust onder supporters lijken ze daartoe bereid."

'Manchester United in paniekoverleg over Antony'

PSV'er Cody Gakpo is ook in beeld bij United. Aan tafel bij Studio Voetbal heersen twijfels. "Met Gakpo haal je geen speler die direct het elftal versterkt, met Antony wel", zegt Pierre van Hooijdonk.

"Heb je met Antony wel de zekerheid dat die in de Premier League het verschil maakt?", vraagt Kees van Wonderen, trainer van sc Heerenveen, zich af.

Kijk hieronder naar de vaste rubrieken Eindsignaal (met Frank Heinen over Giorgi Kinkladze) en Korte Corner (met Marcel van Roosmalen over FC Utrecht). Bekijk ook een fragment over het geboorteverlof voor FC Utrecht-speler Mark van der Maarel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl