Erik te Hag langs de kant van het veld

Dramatische start Ten Hag: United gaat ook bij Brentford onderuit (4-0)

Erik ten Hag heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd met Manchester United verloren. Bij Brentford ging United zaterdagavond met 4-0 onderuit. Die score stond al na ruim een half uur op het bord.

Ten Hag leed op de eerste speelronde een 2-1 thuisnederlaag tegen Brighton & Hove Albion. Toen keek United na 39 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan.

Van de Beek en Malacia reserve

Cristiano Ronaldo had dit keer wel een basisplaats. Donny van de Beek en Tyrell Malacia begonnen op de bank. Malacia viel na rust in, Van de Beek vlak voor tijd.

Josh Dasilva zette de thuisclub al na 10 minuten op voorsprong. Hij zag zijn schot na een grote blunder van keeper David De Gea over de doellijn rollen.

Al snel maakte Mathias Jensen er 2-0 van. Aan de treffer ging balverlies van Christian Eriksen vooraf, die op zijn beurt was aangespeeld door De Gea terwijl hij in de dekking stond.

Erik te Hag spreekt zijn spelers toe

Na een half uur werd het zelfs 3-0. Ben Mee scoorde met het hoofd, nadat Ivan Toney de bal had doorgekopt. Weer vijf minuten later stond het 4-0: Bryan Mbeumo scoorde na een goed uitgevoerde counter.

Het was 32 jaar geleden dat United in de competitie na 35 minuten met minstens vier doelpunten achterstond. Destijds gebeurde dat tegen Nottingham Forest, dat na 25 minuten al met 4-0 leidde.

Christian Eriksen verbergt zijn gezicht in zijn shirt

In de tweede helft bleef United meer onheil bespaard, maar de mannen van Ten Hag bakten er opnieuw niet veel van. Invaller Anthony Elanga kreeg een half kansje en er was een kopbal richting doel van Eriksen, meer was het niet.

Volgende week krijgt United, de hekkensluiter in de Premier League, Liverpool op bezoek.

'Had iedereen kunnen wisselen'

Ten Hag nam na de nederlaag een deel van de schuld op zich. "Ik ben de hoofdverantwoordelijke voor wat er is gebeurd. Dat ga ik niet uit de weg. We moeten er nu samen alles aan doen om beter te worden", aldus de voormalig coach van Ajax bij Sky Sports.

Ten Hag spaarde zijn elftal evenmin. "Het was wel een verrassing voor me dat we zo slecht begonnen. Na 35 minuten hadden we vier doelpunten tegen, dat is ongelooflijk. In de rust had ik eigenlijk iedereen kunnen wisselen. Ik vind het ook heel erg voor onze fans. Ze doen echt alles om ons te steunen en wij hebben iedereen laten vallen."