Antony aan de telefoon (op de fiets)
NOS VoetbalAangepast

Schreuder over Antony: ‘Ik wil dat hij blijft, ik vind ook dat hij moet blijven’

Een vertrek van aanvaller Antony bij Ajax lijkt aanstaande. De Braziliaan gaf bij trainer Alfred Schreuder aan dat hij zich niet honderd procent voelde om zondagmiddag het met 1-0 gewonnen uitduel met Sparta Rotterdam te spelen. "Hij was mentaal niet klaar."

De 22-jarige Antony staat in de belangstelling van Manchester United, dat naar verluidt een bod van 80 miljoen euro op hem heeft gedaan. Ajax zou dat bedrag hebben geweigerd.

Schreuder wil Antony hoe dan ook behouden, zo gaf hij aan. "Ik wil dat hij blijft, ik vind ook dat hij moet blijven. We hebben al vijf, zes basisspelers verkocht. Maar goed, we weten hoe het voetbal werkt."

Schreuder over Antony: ‘Ik wil dat hij blijft, ik vind ook dat hij moet blijven’

Antony trainde vrijdag en zaterdag niet mee met de selectie van Schreuder. Dat voedde direct de suggestie dat de Braziliaan niet blij zou zijn met de handelswijze van Ajax.

"Ik heb een goed gesprek met hem gevoerd", zei trainer Schreuder voor de wedstrijd tegen Sparta tegen ESPN. "Het is een lastige situatie, daar ben ik eerlijk in."

"Maar ik heb alleen maar spelers nodig die voor de volle honderd procent met hun hoofd bij Ajax zijn. Dat is voor mij nu het belangrijkste. We hebben nog steeds een kwalitatief goede selectie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl