Donald Trump na zijn toespraak in het Witte Huis, op 5 november

De uitzending van 11 november: Trumps strijd om de macht / Aannemers hebben het nog drukker / Bidens plannen voor het klimaat / Hoe duurzaam is China's economisch herstel?

Trumps strijd om de macht: ontslagen en rechtszaken

Donald Trump heeft zich nog steeds niet neergelegd bij de overwinning van Joe Biden. Toch wijst alles erop dat op 20 januari 2021 om 12.00 uur zijn presidentschap echt voorbij is. Tot die tijd houdt Trump al zijn bevoegdheden als president.

De afgelopen dagen maakt hij daar ook al gebruik van door bijvoorbeeld de minister van Defensie te ontslaan. En daar zou Trump het niet bij willen laten. Ook de namen van de FBI-directeur en de bekende Amerikaanse corona-adviseur Anthony Fauci zingen rond. Ondertussen spelen nog steeds de rechtszaken rond verkiezingsfraude. Vanavond maken we de balans op van de afgelopen dagen met Amerikanist Koen Petersen.

Door coronacrisis hebben aannemers het nog drukker

Corona stort de Nederlandse economie in een crisis. Maar niet in alle sectoren is het kommer en kwel. Veel aannemers en klusbedrijven hebben het drukker dan ooit. Ze zijn nu hard op zoek naar nieuwe mensen, en die zouden zomaar eens uit de sectoren kunnen komen waar de grootste klappen vallen. De bouwers komen met een omscholingsplan, wat ze binnenkort aanbieden aan de minister van Sociale Zaken.

Aannemers hebben het nog drukker

Wat betekenen Bidens plannen voor het klimaat?

"Klimaatverandering is een existentiële bedreiging en het grootste probleem waarmee de mensheid wordt geconfronteerd." Dat zei Joe Biden vlak voor hij werd verkozen tot president van de VS. Hij noemt het tegengaan van klimaatverandering een 'topprioriteit'. Zo wil hij de VS op de eerste dag van zijn presidentschap weer laten toetreden tot het klimaatakkoord van Parijs. Wat weten we verder van Bidens klimaatambities? En wat betekenen ze? Wordt hij de groenste president ooit?

Wat wil Biden met het klimaat?

Hoe duurzaam is het economisch herstel in China?

In China dook corona eind vorig jaar voor het eerst op. Waar grote delen van de wereld blijven stoeien met een tweede golf aan besmettingen, is covid-19 in China alweer bijna vergeten. Afgelopen kwartaal lag de economische groei volgens de autoriteiten alweer op 4,9 procent. Maar: hoe duurzaam is dat herstel? Nieuwsuur ging terug naar Wuhan.

Hoe duurzaam is het economisch herstel in China?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl