NOS Nieuws

Wekdienst 9/6: finale Roland Garros en pakt Oranje voor het eerst sinds 1988 weer een prijs?

Goedemorgen! Het is vandaag een bomvolle sportdag met de finale van Roland Garros, en Oranje strijdt vandaag om de titel in de Nations League.

Op deze Eerste Pinksterdag schijnt overdag de zon geregeld tussen de wolken door. Het is eerst overwegend droog, later bestaat kans op een enkele bui in het zuiden. Het wordt 18 tot 21 graden, bij een zwakke of matige zuidwestenwind.

Weer 9 juni

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het Nederlands elftal speelt om 20.45 uur in Portugal tegen het gastland om de eindzege van de Nations League. Die levert naast een beker van 7,5 kilo ook 6 miljoen euro op. Of dat lukt is live te zien bij de NOS op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.
  • In Parijs wordt de finale op het gravel van Roland Garros gespeeld. Rafael Nadal neemt het op tegen Dominic Thiem.
  • Ook in Frankrijk wordt er gevoetbald. Op het WK voetbal staan drie wedstrijden op het programma. Australië - Italië (13.00 uur) kun je net als Engeland - Schotland (18.00 uur) kijken op NOS.nl en in de NOS-app. Het duel van 15.30 uur gaat tussen Brazilië en Jamaica en wordt ook op NPO 1 uitgezonden.
  • En de tweede dag van het jubilerend Pinkpop duurt vandaag extra lang: Armin van Buuren hoeft pas om 01.30 uur het licht uit te doen.

Wat heb je gemist?

Bij de pride in de Amerikaanse hoofdstad Washington zijn zeven mensen gewond geraakt toen er paniek uitbrak omdat bezoekers dachten dat er werd geschoten. Veel mensen zetten het op een lopen nadat ze knallen hadden gehoord. De politie benadrukt dat er geen sprake was van schoten, wat voor geluid het wel was is nog niet duidelijk.

Er is wel een man opgepakt die een vuurwapen bij zich had, maar daar had hij volgens Amerikaanse media niet mee gedreigd.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een originele tekening van Kuifje is op een veiling verkocht voor bijna een miljoen euro. De tekening stond op de voorkant van Kuifje in het land van de Sovjets uit 1930. Op de prent is te zien hoe Kuifje een propeller maakt uit een boomstam.

De Kuifje-tekening die voor bijna een miljoen euro is verkocht

Striptekenaar Hergé heeft hem zelf ondertekend en dat maakt de tekening extra zeldzaam, zegt het veilinghuis. De Belgische striptekenaar overleed in 1983.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl