Ook gisteravond werd er geprotesteerd door de oppositie
NOS Nieuws

Lokale verkiezingen in Albanië uitgesteld om protesten

De president van Albanië heeft de gemeenteraadsverkiezingen van eind deze maand uitgesteld vanwege de protesten in het land. Volgens president Ilir Meta moeten de politieke spanningen eerst verminderen. In een verklaring zegt hij dat de omstandigheden nu niet geschikt zijn om democratische verkiezingen te houden.

Sinds februari gaan tegenstanders van premier Edi Rama regelmatig de straat op. Ook gisteravond werd er weer geprotesteerd, waarbij demonstranten molotovcocktails en vuurwerk naar de politie gooiden in de hoofdstad Tirana.

Banden met misdaad

Ze eisen het vertrek van de regering en willen tussentijdse verkiezingen. De oppositie beschuldigt de linkse regering ervan corrupt te zijn en banden te hebben met de georganiseerde misdaad. De regering spreekt de beschuldigingen tegen.

Oppositiepartijen waren van plan de gemeenteraadsverkiezingen te boycotten en de stembusgang te verhinderen. De leider van de Democratische Partij ziet het uitstel waartoe nu is besloten als een overwinning voor de oppositie.

Premier Rama spreekt van een verkeerd besluit. Hij drong erop aan om de gemeenteraadsverkiezingen door te laten gaan en niet te zwichten voor "politieke chantage."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl