NOS Nieuws

Wekdienst 2/7: gasbesluit Wiebes en Rutte op bezoek bij Trump

Goedemorgen! Vandaag maakt minister Wiebes bekend hoe het verdergaat met de versterkingsoperatie van huizen in Groningen en gaat premier Rutte op bezoek bij Trump in het Witte Huis.

De zon schijnt vandaag opnieuw de hele dag uitbundig. Met 23 tot 28 graden is het in de middag weer zomers warm. Het waait wat minder en later op de dag draait de wind naar het noordoosten.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Minister Wiebes maakt bekend hoe het verdergaat met de versterking van de huizen in Groningen, nu bekend is dat de gaskraan in 2030 dichtgaat.
  • Rutte ontmoet president Trump in het Witte Huis. Ze zullen spreken over onder meer handel, veiligheid en defensie. Het is de eerste officiële ontmoeting tussen Rutte en Trump.
  • De gedupeerde vmbo-leerlingen uit Maastricht krijgen vandaag te horen of en wanneer zij hun gemiste schoolexamens kunnen inhalen.
  • Het tennistoernooi Wimbledon gaat van start. Namens Nederland doen Arantxa Rus, Kiki Bertens en Robin Haase mee.
  • In de achtste finales op het WK voetbal staan vandaag om 16.00 uur Brazilië-Mexico en om 20.00 uur België-Japan op het programma.

Wat heb je gemist?

De presidentsverkiezingen in Mexico zijn zoals verwacht gewonnen door de links-nationalistische López Obrador. In de exitpolls heeft hij een ruime voorsprong op zijn belangrijkste tegenstander, de conservatieve Anaya.

De 64-jarige López Obrador stond in de peilingen al ruim aan kop. De oud-burgemeester van Mexico-Stad presenteerde zich in de campagne als een outsider, die niet betrokken is bij de grootschalige corruptie in het land. Hij beloofde een vreedzame, sociale revolutie in Mexico.

Anders nieuws uit de nacht

En dan nog dit:

Een astronomisch bedrag tellen de LA Lakers ervoor neer: basketbal-sterspeler LeBron James stapt over naar de club uit Los Angeles. Hij tekent een contract voor vier jaar. LeBron james speelde de afgelopen jaren voor de Cleveland Cavaliers. Die zien hem met pijn in het hart vertreken, laat de voorzitter van de club weten:

Fijne dag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl