Keje Molenaar vreest vertrek Cruijff bij Ajax
NOS Voetbal

Molenaar vreest einde Cruijff bij Ajax

Met het aanstaande vertrek van Wim Jonk als hoofd jeugdopleiding bij Ajax vreest Keje Molenaar voor het einde van Johan Cruijff bij de club. Dat stelt de oud-speler, die de afgelopen jaren nadrukkelijk betrokken was bij Ajax, na de aandeelhoudersvergadering van vrijdag.

"Het definitieve afscheid van Wim impliceert het afscheid van het Plan Cruijff", zegt Molenaar. Hij was in 2011 net als Jonk betrokken bij het opstellen van het Plan Cruijff.

Onbegrijpelijk

Dinsdag liet Molenaar bij de NOS al weten het vertrek van Jonk onbegrijpelijk te vinden. "Wim was bezig met fantastisch werk. Heel veel mensen bij Ajax zijn bijzonder enthousiast over de werkwijze van Wim."

Hij vervolgde: "Ik weet ook dat Johan Cruijff vierkant achter Wim Jonk staat. Hij weet ook dat Wim de exponent bij uitstek is die zijn voetbalideeën in de praktijk brengt." Molenaar denkt dus dat met het vertrek van Jonk ook de visie van Cruijff stopt.

De dag van Ajax: #teamJonk en de aandeelhouders

Maar op de vergadering benadrukte vertrekkend voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) Hans Wijers dat Ajax doorgaat met de visie van de clubicoon. Molenaar gelooft daar niets van. "Dat noem ik cosmetica, dat is voor de bühne", stelt hij.

De jurist had de afgelopen dagen in de media aangegeven dat hij beschikbaar was als bemiddelaar tussen Jonk en de andere leden van het technisch hart. Tijdens de vergadering werd daar door de RvC negatief op geantwoord.

Molenaar zelf was niet aanwezig bij de vergadering. Hij is geen aandeelhouder van de club, maar werd door een van hen gevraagd hem te vergezellen naar de vergadering. Daarvoor werd door Ajax geen toestemming gegeven.

'Aandeelhouders zijn het eens: Jonk moet weg'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl