De Visma-coureurs Jonas Vingegaard en Wout van Aert in het Tour-shirt
NOS Wielrennen

Herstelde Vingegaard en Van Aert opgenomen in Tour-ploeg Visma-Lease a Bike

Jonas Vingegaard, de Deen die de afgelopen twee edities van de Tour de France op zijn naam schreef, zal ook bij de komende Ronde van Frankrijk aan de start staan. Zo heeft zijn ploeg Visma-Lease a Bike bekendgemaakt.

Ook Wout van Aert is opgenomen in de ploeg die over ruim een week in Florence aan het vertrek zal staan. De deelname van de beide renners was onzeker geworden na zware valpartijen waarbij ze betrokken waren.

De 27-jarige Vingegaard ging in april hard onderuit tijdens de Ronde van het Baskenland en liep daarbij een sleutelbeenbreuk, enkele gebroken ribben en een longkneuzing op. Hij mocht pas na twaalf dagen het ziekenhuis verlaten.

'Benieuwd waar ik sta'

Sindsdien werkte hij hard aan zijn herstel. Met succes, zo blijkt nu. Maar hij zal aan zijn vierde Tour beginnen - hij debuteerde in 2021 met een tweede plaats in het eindklassement achter Tadej Pogacar - zonder wedstrijddagen in de benen.

Jonas Vingegaard tijdens de huldiging van de Tour de France van vorig jaar

Vingegaard weet daardoor niet zo goed wat hij kan verwachten. "We hebben met z'n allen hard gewerkt om tot dit punt te komen en uiteraard ben ik heel benieuwd waar ik nu sta. Maar ik ben blij dat ik in de Tour kan starten. Ik voel me goed en ben erg gemotiveerd."

Van Aert liep eind maart meerdere botbreuken op bij een val in Dwars door Vlaanderen. Ook de 29-jarige Belg, al goed voor negen dagsuccessen in de Tour, miste daardoor een groot deel van het voorjaar, maar kon in mei in de Ronde van Noorwegen zijn rentree maken in het peloton.

Kuss en Kelderman mee

Vingegaard en Van Aert, die een hoogtestage in Tignes achter de rug hebben, weten zich in de Tour gesteund door een sterke ploeg. Zo selecteerde Visma Matteo Jorgenson, die dit seizoen Parijs-Nice won en als tweede eindigde in het Critérium du Dauphiné, en Sepp Kuss, die vorig jaar de Ronde van Spanje op zijn palmares kon bijschrijven.

Wout van Aert tijdens Dwars door Vlaanderen

Ook Europees kampioen Christophe Laporte, Tiesj Benoot, Wilco Kelderman, die de Ronde van Italië miste door een in Parijs-Nice opgelopen sleutelbeenbreuk, en Jan Tratnik, winnaar van Omloop Het Nieuwsblad, verschijnen in het voor deze gelegenheid blauwe Visma-shirt aan de start in Florence.

Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle stonden oorspronkelijk op de Tour-lijst van Visma, maar zij maakten beiden een duikeling in de Dauphiné, waarna er een streep kon door hun namen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl