ANP
NOS Sport

Organisatie WK motocross schrapt grand prix in Rusland

Wereldkampioen Jeffrey Herlings racet dit jaar met de MXGP niet in het Russische Orljonok. De internationale motorsportbond FIM heeft de race vanwege de oorlog in Oekraïne van de kalender gehaald. Voor de races die in Rusland stonden gepland op 30 april en 1 mei, is de FIM op zoek naar een andere locatie.

"De gedachten van de gehele MXGP-organisatie zijn bij de slachtoffers van de huidige situatie", meldt de organisatie. Met het schrappen van de race geeft het FIM gehoor aan een oproep van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) aan sportbonden wereldwijd om in Rusland en Belarus geplande sportevenementen af te gelasten.

Ook het WK zijspancross dat op 26 juni gehouden zou worden even buiten Kiev, gaat niet door. Het FIM "dankt de lokale organisatie voor de inzet" en zegt "dat de motorsportgemeenschap solidair is met de Oekraïners".

Meerdere sportbonden gaven al gehoor aan de oproep van het IOC. Zo maakte de organisatie van de Formule 1 vrijdag bekend dat de GP van Rusland in Sotsji niet doorgaat. Ook verschoof de UEFA de Champions League-finale van Sint-Petersburg naar Parijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl