De Champions League-finale vindt nu plaats in Stade de France
NOS Voetbal

UEFA verplaatst Champions League-finale van Sint-Petersburg naar Parijs

De finale van de Champions League zal niet meer plaatsvinden in het Russische Sint-Petersburg. Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA besloten na een spoedoverleg met het bestuur, naar aanleiding van de Russische inval in Oekraïne.

Leden van het Europees Parlement hadden de UEFA opgeroepen om de finale van de Champions League weg te halen uit Rusland. De finale staat voor zaterdag 28 mei op het programma en zal nu plaatsvinden in het Stade de France in Parijs, dat plaats biedt voor ruim 81.000 toeschouwers. Het is voor het eerst sinds 2006 dat de finale weer plaatsvindt in Frankrijk.

UEFA maakte ook bekend dat alle wedstrijden die de komende tijd in Rusland en Oekraïne worden gespeeld, zowel door clubteams als nationale elftallen, op een andere locatie zullen plaatsvinden. Dat geldt dan vooral voor de wedstrijden van Spartak Moskou in de Europa League.

Invloed van Gazprom

Het Russische aardgasbedrijf Gazprom is een van de belangrijkste sponsoren van de Europese voetbalbond. Naast de Champions League is het bedrijf verbonden aan de Nations League, de Europese Supercup, de Youth League en aan de Futsal Champions League.

In april 2021 werd de CEO van Gazprom, de Rus Aleksander Djoekov, verkozen in het uitvoerend comité van de UEFA. Djoekov is sinds 2019 ook de baas van de Russische voetbalbond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl