Jeffrey Herlings
NOS Sport

Pechvogel Herlings na voetoperatie weer lang uit roulatie: 'Crash van niks'

Motocrosser Jeffrey Herlings is opnieuw getroffen door zwaar blessureleed. De wereldkampioen MXGP liep in Spanje meerdere breuken op in zijn linkervoet.

De 27-jarige fabrieksrijder van KTM is dinsdagavond geopereerd - waarbij enkele schroeven en een plaatje zijn geplaatst - en zal naar verwachting zeker enkele weken en wellicht enkele maanden nodig hebben om te herstellen.

Herlings kan de start van het GP-seizoen in Groot-Brittannië (op 20 februari) en Lombardije (op 6 maart) daarom wel vergeten. Ook de GP van Argentinië (20 maart) lijkt niet haalbaar.

Jeffrey Herlings

Toch is zijn KTM optimistisch. "De blessure is niet zo complex als zijn voetprobleem in 2019", zegt teambaas Joel Smets. "Over twee weken kan Jeffrey hopelijk uit het gips en dan zelfs beginnen met wat lichte training, zoals zwemmen. We zullen daarna moeten zien hoe snel zijn herstel verloopt om zijn rentree in de GP te plannen."

Steentje

Herlings verbleef afgelopen week in het Spaanse Montearagón, waar hij van het weekend in de aanloop naar de start van de WK-strijd nog een race om het Spaans kampioenschap winnend afsloot. Een dag later ging het mis bij een sprong over een bult.

"We betalen de prijs voor een crash van niks", zegt Herlings in een reactie via zijn team. "Ik raakte denk ik een steentje bij de sprong en daardoor ging ik over het stuur. De impact op mijn voet was behoorlijk groot."

Herlings is geen onbekende in de ziekenboeg. De afgelopen jaren rekende de motorcrosser met heel wat blessureleed af.

Overzicht blessures motocrosser Jeffrey Herlings

Vaak kostten die blessures hem de wereldtitel: in 2014 en 2015 in de MX2, in 2017 en 2019 zat het fysiek ook niet mee. In 2019 verbrijzelde hij zijn rechtervoet. Een blessure die hem lang heeft achtervolgd.

Vorig jaar weerhield niets de Brabander ervan in de laatste manche van het seizoen de wereldtitel te pakken, na een slopend gevecht met de Fransman Romain Febvre.

Herlings pakt in allerlaatste manche de leiding en rijdt WK-titel naar huis

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl