Reuters
NOS Nieuws

Uitgedroogde koala klimt op racefiets om dorst te lessen

In Australië heeft een wielrenster vastgelegd hoe een dorstige koala op haar fiets klimt en water uit een bidon drinkt. "We hebben door de jaren heen honderden koala's gezien, maar dit hebben we een koala nog nooit zien doen", zei de fietsster tegen 7news.com.

Anna Heusler reed afgelopen vrijdag, toen het 40 graden was, met een groep andere wielrenners door de heuvels bij Adelaide. Op de terugweg richting de stad kwamen ze de koala tegen, die midden op de weg zat. "Toen zijn we natuurlijk gestopt om hem te verplaatsen. Ik stopte mijn fiets en toen kwam hij recht op me af. Terwijl ik hem water gaf, klom hij eigenlijk meteen op mijn fiets."

Wat er toen gebeurde, werd door een andere wielrenner gefilmd:

Dorstige koala klimt op racefiets en drinkt uit bidon

Door de aanhoudende bosbranden en hitte hebben koala's het enorm moeilijk en zijn er de laatste tijd waarschijnlijk duizenden omgekomen. Die schatting maakte de Australische minister Ley van Milieu gisteren.

De minister denkt dat mogelijk 30 procent van alle koala's in de getroffen regio is gestorven, "omdat zo'n 30 procent van hun leefomgeving is vernietigd". Het zou dan gaan om zo'n 8000 dode koala's.

Lewis

Vorige maand werd koala Lewis wereldnieuws toen een vrouw hem uit een vlammenzee in Australië redde. Hij werd opgevangen in een dierenziekenhuis dat een week later bekendmaakte dat ze de koala toch moesten laten inslapen.

De reddingspoging werd vastgelegd:

Heldhaftige Australische redt koala uit brandend bos

De komende dagen wordt opnieuw een hittegolf verwacht in het oostelijke deel van Australië, dat al weken te maken heeft met hevige bosbranden. In totaal woeden er zo'n tweehonderd branden, waarvan meer dan de helft in de staat New South Wales.

Honderden huizen zijn verwoest en tot nog toe hebben de bosbranden aan elf mensen het leven gekost.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl