Proces-Taghi
Hollandse Hoogte | OIivier Middendorp

De Amsterdamse politie heeft vannacht een vierde verdachte aangehouden in de zaak van de moord op advocaat Derk Wiersum (44). Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord in september.

Het gaat om een neef van de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi, melden bronnen aan de NOS. De politie wil geen uitspraken doen over de identiteit van de arrestant of welke rol hij zou hebben gespeeld bij het schietincident.

Woning doorzocht

De man werd vannacht aangehouden door een arrestatieteam op de openbare weg. Hij is daarna overgebracht naar een cellencomplex en in volledige beperkingen geplaatst. Daardoor mag hij geen contact hebben met de buitenwereld, alleen met zijn advocaat.

Direct na de arrestatie is het huis van de verdachte doorzocht.

De politie zegt met de aanhouding een belangrijke stap in het onderzoek te hebben gezet. Verdere aanhoudingen op korte termijn worden niet uitgesloten.

Ridouan Taghi wordt door het Openbaar Ministerie gezien als de opdrachtgever voor de moord op de advocaat. De op 18 september vermoorde Derk Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B., die in het grote liquidatieproces Marengo tegen Taghi wil getuigen.

Eerder werd de onschuldige broer van de kroongetuige al vermoord.

NOS / Harm Kersten

Gisteravond maakte de politie bekend dat er in de zaak twee verdachten waren opgepakt voor heling van een van de gestolen auto's die bij (de voorbereiding van) de moord zijn gebruikt. De recherche gaat er niet van uit dat deze twee direct betrokken waren bij het schietincident zelf. Ze zijn na verhoor vrijgelaten, maar blijven wel verdachten.

De eerste verdachte in de zaak werd op 1 oktober aangehouden. Die man wordt net als de arrestant van vannacht wel verdacht van directe betrokkenheid bij de moord op Wiersum.

STER reclame