FC Den Bosch viert de zege bij VVV-Venlo
NOS Voetbal

Den Bosch komt na zege bij VVV naast koploper Helmond Sport

FC Den Bosch is door een 1-2 zege bij VVV-Venlo op gelijke hoogte gekomen met Helmond Sport aan kop van de eerste divisie. Beide ploegen hebben 24 punten, maar Helmond Sport heeft een wedstrijd minder gespeeld.

De koploper moet zondag nog op bezoek bij MVV Maastricht en nummer drie Excelsior ontvangt morgen SC Cambuur.

Bakala breekt de ban

VVV begon in Venlo aanvallend, maar Den Bosch, winnaar van de eerste periode, nam de regie over en Mikulas Bakala scoorde met een stuiterbal.

Hands van Den Bosch-aanvoerder Victor van den Bogert in het strafschopgebied werd niet gezien, waarop Rik Mulders de hoek vond: 0-2. De Fransman Gabin Blancquart deed iets terug, waarna VVV nog de paal raakte.

Volendam in opmars

Ook FC Volendam (4-1 tegen Eindhoven), FC Dordrecht (3-1 tegen Jong Utrecht) en De Graafschap (1-2 bij ADO Den Haag) sloten aan in de top van de eerste divisie.

Aan de Dijk stond het al na 26 minuten 3-1 voor thuisploeg Volendam. De ervaren tandem Robert Mühren-Henk Veerman was verantwoordelijk voor de derde goal. Mühren was de aangever en Veerman met een wippertje de afmaker.

FC Volendam viert de 3-1 van Henk Veerman

Na rust maakte Déron Payne er, na weer een assist van Mühren, 4-1 van. Het was de vierde zege op rij en de zesde zege in de laatste zeven competitiewedstijden voor de ploeg van coach Rick Kruys.

Ook aan de Krommedijk waren de verhoudingen snel duidelijk en stond het via Jaden Slory en Joshua Mukeh voor rust al 2-0 voor FC Dordrecht. In Den Haag was Jesse van de Haar met een kopbal in de 73ste minuut de matchwinner van De Graafschap in een spannend duel met ADO.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl