Den Bosch baalt nadat Manu de 3-2 maakt

Den Bosch geeft koppositie weg met nederlaag bij Volendam, Vitesse van laatste plaats

FC Den Bosch heeft dinsdagavond de koppositie in de eerste divisie weggeven aan Helmond Sport door met 3-2 te verliezen bij FC Volendam. In de slotfase ging het mis voor de Bosschenaren.

Hekkensluiter Vitesse dacht lange tijd drie punten te pakken bij FC Dordrecht, maar speelde in extremis met 2-2 gelijk. Het punt was wel voldoende om de laatste plaats te verlaten.

FC Den Bosch kwam al binnen vijf minuten op voorsprong via Byron Burgering die knap met buitenkant voet afrondde. Maar een minuut later maakte Brandley Kuwas alweer gelijk.

Den Bosch gaf niet op en kwam voor de theepauze toch weer op voorsprong toen Nick de Groot een voorzet bij de tweede paal binnenliep.

Maar de winnaar van de eerste periode kon die voorsprong niet vasthouden. Xavier Mbuyamba maakte met een afstandsschot gelijk en de onlangs aangetrokken Elvis Manu werd zes minuten voor tijd de gevierde man. Hij kopte van dichtbij de thuisploeg naar de winst.

Weer geen winst Vitesse

Vitesse leek voor het eerst in zeven wedstrijden weer eens te gaan winnen, maar de Arnhemse ploeg gaf in de 98ste minuut alsnog de zege weg bij subtopper FC Dordrecht.

Uitblinker Miliano Jonathans hielp het team van John van den Brom maar weer eens. Met een assist op de 0-1 en het maken van de 1-2 leek de 20-jarige aanvaller Vitesse naar de zege te schieten.

Jonathans in actie tegen Dordrecht

De Arnhemse club wil niet voor niets verlengen met het talent dat al zeven treffers maakte en drie assists gaf in elf wedstrijden. Maar de aanvaller, die beschikt over een aflopend contract, moest alsnog toezien hoe het misging. Lorenzo Codutti tikte van dichtbij de gelijkmaker voor Dordrecht binnen.