Jill Roord scoort voor Manchester City
NOS VoetbalAangepast

Roord met eerste treffer sinds rentree matchwinner bij City, Miedema ontbreekt

Oranje-international Jill Roord heeft Manchester City in de Engelse Women's Super League (WSL) aan een overwinning geholpen tegen Aston Villa. Ze maakte in de 70ste minuut de 2-1. Vivianne Miedema ontbrak bij City.

Het was voor de 27-jarige Roord haar eerste doelpunt sinds haar rentree eind september na een kruisbandblessure. Evenals Kerstin Casparij deed Roord vandaag de hele wedstrijd mee. Chasity Grant viel in bij Villa.

De Braziliaanse Gabi Nunes zette Villa in de eerste helft op voorsprong, waarna Engels international Lauren Hemp de koploper uit Manchester op gelijke hoogte bracht en de assist leverde bij de winnende goal van Roord.

Teleurstelling bij Aston Villa, links Chasity Grant

Met Daphne van Domselaar op doel en coach Renée Slegers op de bank won Arsenal met 0-2 bij West Ham United. Met acht punten uit vijf duels staat Arsenal voorlopig vijfde. Manchester City is met dertien punten koploper.

Miedema al drie wedstrijden buiten selectie

Miedema zat net als in de afgelopen twee wedstrijden vanwege gebrek aan fitheid niet bij de selectie van City. Op 9 oktober deed ze in de Champions League tegen FC Barcelona voor het laatst mee.

City-coach Gareth Taylor zei vrijdag dat hij niet verwachtte dat Miedema lang uit de roulatie zou zijn en de Nederlandse bondscoach Andries Jonker liet vandaag bij ESPN weten nog niet van "een probleem" te hebben vernomen.

De selectie van het Nederlands elftal verzamelt maandag voor de voorbereiding op de oefenduels met Indonesië (25 oktober) en Denemarken (29 oktober). Voor het eerst sinds eind 2023 zit Roord bij de selectie.

Beerensteyn weer trefzeker voor Wolfsburg

In Duitsland was Lineth Beerensteyn weer belangrijk voor VfL Wolfsburg. Met haar zesde treffer van het seizoen in de Frauen-Bundesliga droeg ze bij aan een 0-2 zege bij SGS Essen.

Lineth Beerensteyn

Wolfsburg deelt de tweede plaats met Eintracht Frankfurt, dat de koppositie verloor door een 0-1 nederlaag van zaterdag tegen Werder Bremen.

In een rechtstreeks duel om de koppositie won Bayern München op zondagavond door een goal Alara Sehitler in de slotminut met 2-3 bij Bayer Leverkusen, waar de Nederlandse Janou Levels in de basis stond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl