Jill Roord is terug op de voetbalvelden

Roord valt in bij City na acht maanden revalideren, Leuchter blinkt uit bij PSG

Oranje-international Jill Roord is weer terug. Na acht maanden revalideren heeft de 27-jarige middenveldster haar rentree gemaakt in de met 1-0 gewonnen competitiewedstrijd van Manchester City tegen Brighton & Hove Albion.

Roord stond lange tijd aan de kant, nadat ze in januari een kruisbandblessure had opgelopen. Dat gebeurde in een wedstrijd tegen Manchester United. Enkele weken later, begin februari, werd ze geopereerd aan haar knie.

Afgelopen woensdag liet haar coach Gareth Taylor al ontvallen dat Roord weer minuten zou kunnen maken. Dat gebeurde vanmiddag toen ze in de 81ste minuut Vivianne Miedema mocht vervangen.

"Dit is heel mooi, ik heb er veel maanden aan gewerkt met de medische staf, dus ik ben hen ook dankbaar. Het was zwaar, maar ik kijk nu uit naar de komende maanden", zei de middenveldster.

Miedema was in 80 minuten voetbal niet trefzeker voor City. Ook Kerstin Casparij kwam in actie bij de ploeg van Miedema en Roord. Bij Brighton speelde Marisa Olislagers mee, Marit Auée bleef op de bank.

Leuchter scoort twee keer voor PSG

Romée Leuchter had ook een mooie dag. Zij was zeer belangrijk bij een 4-0 competitiezege op Guingamp. Leuchter tekende voor de eerste twee treffers van de Fransen. Na haar openingstreffer vlak na rust schoot ze tien minuten later ook nog een vrije trap raak.

Jackie Groenen mocht na zeventig minuten invallen bij PSG, maar kon geen stempel drukken op de wedstrijd.

Er kwamen nog meer Nederlandse internationals in actie deze zondag. In Engeland stonden beide Oranje-doelvrouwen Lize Kop (Leicester City) en Daphne van Domselaar (Arsenal) tegenover elkaar. Laatstgenoemde maakte haar debuut voor de Londense club.

Een 0-0 was misschien het mooiste resultaat geweest voor beide keepsters, maar Kop moest uiteindelijk wel één tegentreffer verwerken. Frida Maanum bracht Arsenal de winst.

Dominique Janssen (Manchester United) en Katja Snoeijs (Everton) troffen elkaar ook. Janssen kon na afloop het hardst lachen met een 0-1 overwinning.

Harde nederlaag Beerensteyn en Wilms

In Duitsland stonden Lynn Wilms en Lineth Beerenstyen met Wolfsburg tegenover Eintracht Frankfurt, maar zij moesten een harde nederlaag slikken: 3-0. Beide Nederlandse vrouwen mochten de wedstrijd ook niet afmaken. Fenna Kalma bleef 90 minuten lang op de bank.