Jill Roord deze week bij de FA Cup-wedstrijd van City
NOS Voetbal

Goed nieuws voor Roord: voetbalster kan rentree maken na acht maanden revalideren

Jill Roord kan komende zondag, na acht maanden, weer voetballen voor Manchester City. Dat heeft haar coach Gareth Taylor woensdag laten weten. De 27-jarige speelster stond lange tijd aan de kant nadat ze in januari een kruisbandblessure had opgelopen.

Dat gebeurde toen met haar club Manchester City in een wedstrijd tegen Manchester United. Enkele weken later, begin februari, werd de middenvelder geopereerd aan haar linkerknie.

Jill Roord raakt geblesseerd

Ze moest door haar blessure niet alleen de wedstrijden in Engeland missen, maar ook de duels van Oranje met Spanje en Duitsland in de Nations League en de EK-kwalificatieduels.

In oktober speelt het Nederlands elftal vriendschappelijke wedstrijden tegen Indonesië en Denemarken, het is nog maar de vraag of Roord daar alweer bij zal zijn.

'Bewijs van hard werk'

Nu, bijna acht maanden na haar operatie, kan Roord komend weekend in ieder geval weer haar rentree maken op het voetbalveld als City het opneemt tegen Brighton & Hove Albion.

"Ze traint volledig mee en haalt een hoog niveau. Dat Jill zondag minuten kan maken, is een bewijs van haar harde werk", zegt Taylor.

Bekijk hier een explainer over kruisbandblessures in het vrouwenvoetbal, die wij vorig jaar maakten:

Sportexplainer: knikkende knieën in het vrouwenvoetbal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl