De hockeyers van Bloemendaal vieren een treffer

Hockeyers Bloemendaal verslaan Polo en staan in achtste finales Euro Hockey League

De hockeyers van Bloemendaal hebben zich geplaatst voor de achtste finales van de Euro Hockey League. De huidige koploper van de Tulp Hoofdklasse was in de eerste ronde van het prestigieuze clubtoernooi met 2-1 te sterk voor het Spaanse Real Club de Polo.

In de achtste finales is Mannheimer vrijdagavond de tegenstander. De ploeg uit Duitsland was in de eerste ronde veel te sterk (8-0) voor het Oostenrijkse HC Wien.

Bloemendaal had nog niet eerder tegenover Polo gestaan. In de persoon van Yannick van der Drift had de ploeg evenwel iemand die genoeg kon vertellen over de club uit Barcelona.

De 27-jarige Van der Drift speelde twee seizoenen bij Polo, waarmee hij tijdens de vorige EHL-editie in de kwartfinales verloor van de latere kampioen Pinoké.

Vroege voorsprong

Bloemendaal kwam op het veld in Surbiton, in het verre zuidoosten van Londen, al na drie minuten op voorsprong. Floris Wortelboer profiteerde van chaos in de Spaanse defensie, die een strafcorner niet kon wegwerken. Met een harde knal schoof de aanvoerder de bal in het net.

De ploeg van coach Michel van den Heuvel was vooral in het eerste kwart dominant. Het kreeg daarin nog drie strafcorners en uit zo'n strafcorner viel ook de tweede treffer. Ditmaal was het Teun Beins die doel trof.

Bloemendaal ging uiteindelijk met een 2-0-voorsprong de rust in. Al vroeg na de hervatting maakte Polo via Salvador Armenteras de aansluitingstreffer.

In tegenstelling tot in de eerste helft was Polo na de pauze aanvallend wel dreigend. De ploeg kreeg vier strafcorners, verdeeld over beide kwarten, maar Bloemendaal verdedigde de voorsprong met succes.