Memphis Depay
NOS Voetbal

Met debuterende Depay wint Corinthians cruciaal degradatieduel

Als de verlosser werd Memphis Depay binnengehaald bij het Braziliaanse Corinthians en het eerste succesje is binnen. De 30-jarige aanvaller debuteerde als invaller met een 3-0 zege in het cruciale degradatieduel met Atlético Goianiense.

De Neo Química Arena in São Paulo zat volgepakt voor het debuut van Depay. De fans moesten tot de 67ste minuut geduld hebben. Op dat moment kwam de Oranje-international als invaller in de ploeg. De stand was toen al 2-0 door twee goals van de Paraguayaan Ángel Romero.

Depay kreeg bij zijn invalbeurt een luid applaus en ook elk volgend balcontact mocht op bijval rekenen. Hij begon met een goed steekpassje en probeerde met twee benen vooruit een voorzet van rechts binnen te werken.

De Nederlandse aanvaller was na afloop erg te spreken over de sfeer rondom zijn debuut:

Depay binnengehaald als 'de verlosser': 'Druk is er altijd, maar ben hier met een reden'

Zijn grootste kans kreeg Depay na een pass van achteruit. Met links wilde hij de bal langs keeper Pedro Rangel werken, maar de doelman was alert. Direct voelde Depay even aan een pijnlijke voet, maar hij kon gewoon verder.

Een doelpunt was Depay niet gegund, maar het enthousiasme van de fans was er niet minder om. Zonder betrokkenheid van Depay kwam Corinthians via de Argentijn Rodrigo Garro nog op 3-0.

Fans van Memphis Depay

Door de tweede zege in negen wedstrijden steeg Corinthians voorlopig boven de degradatiestreep in de Braziliaanse Série A.

In Brazilië zijn voetballiefhebbers zeer enthousiast over de komst van Depay:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl