Memphis Depay (rechts) met het shirt van zijn nieuwe club
NOS Voetbal

Depay zet carrière voort in Brazilië bij degradatiekandidaat Corinthians

Memphis Depay zet zijn carrière voort in Brazilië. De transfervrije spits heeft een contract tot eind 2026 getekend bij Corinthians. De overstap hing al dagen in de lucht en is nu definitief.

De 98-voudig Oranje-international speelde vorig seizoen nog bij Atlético Madrid en had daar een aflopend contract dat mede vanwege blessureleed niet werd verlengd.

Zevenvoudig landskampioen Corinthians doet het niet goed in de Braziliaanse competitie. De club uit São Paulo staat op een zeventiende plek, die aan het einde van het seizoen resulteert in degradatie.

Het is dus mede aan de 30-jarige Depay om degradatie te voorkomen. Eerder deze zomer werd verdediger André Ramalho van PSV ook al transfervrij overgenomen door Corinthians.

Clarence Seedorf is de enige Nederlandse voetballer die Depay voorging in de Braziliaanse Série A. De middenvelder speelde van 2012 tot 2014 voor Botafogo.

Depay en Oranje

Oranje-bondscoach Ronald Koeman heeft Depay niet opgeroepen voor de interlandperiode die nu bezig is, omdat de aanvaller nog geen club had. Depay zat zaterdag in Eindhoven wel op de tribune bij de wedstrijd tussen Nederland en Bosnië-Herzegovina (5-2).

Koeman hield na afloop van die wedstrijd zijn kaken nog stijf op elkaar wat betreft de transfer van Depay. De bondscoach zei vorige week dat aanvaller Steven Bergwijn niet meer wordt opgeroepen vanwege zijn transfer naar het Saudische Al-Ittihad. Daarop liet een kwade Bergwijn weten niet meer onder Koeman te willen spelen.

Of de interlandcarrière van Depay (voorlopig) ook voorbij is vanwege zijn transfer, is nog onduidelijk. "Het ligt aan het feit of hij gaat spelen, fit is en zijn niveau haalt, dat is het allerbelangrijkste", zei Koeman maandag.

Topscorer Oranje

De bondscoach zegt dat hij met Depay contact heeft gehad over zijn nieuwe club en dat de speler nog steeds onderdeel is van Oranje.

Met 46 goals leek de aanvaller op jacht naar de titel van topscorer aller tijden bij Oranje. Alleen huidig sc Heerenveen-coach Robin van Persie maakte ooit meer treffers (50) in het Nederlands elftal.

Memphis Depay op weg naar Corinthians: hoe sterk is Braziliaanse competitie?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl