NOS Voetbal

'Welkom in het gekkenhuis': vuurwerk en nummer 94 voor Depay bij Corinthians

Depay krijgt vuurwerk, lichtshow en shirtje met nummer 94 bij presentatie Corinthians

Bem-vindo ao hospicio!

'Welkom in het gekkenhuis', stond er op het spandoek dat Memphis Depay in zijn handen kreeg geduwd toen hij per privévliegtuig was geland in São Paulo. Waar die kreet van zijn nieuwe club Corinthians vandaan komt, merkte Depay tijdens de presentatie op het veld, woensdagavond. Hij kreeg vuurwerk, een lichtshow en een shirt met rugnummer 94 gepresenteerd.

Met een grote 'C' in zijn haar gevlochten maakte Depay voor de aftrap van het bekerduel met Juventude een ronde op het veld. Door "vai Corinthians" en nog wat door vuurwerkbommen overstemde woorden te roepen in een microfoon zweepte Depay de fans op. Een shirtje met nummer 94, zijn geboortejaar, had hij toen al omhooggehouden.

Om 5.00 uur 's ochtends was de gekte op het vliegveld al begonnen, toen een meute fans hem opwachtte. Corinthians verkeert in degradatienood en de fans omarmen Depay als de verlosser. De Braziliaanse club zit bovendien in geldproblemen met een schuld van 340 miljoen euro. En een omstreden geldschieter betaalt Depay's salaris.

Zelf tweette Depay over zijn eerste dag in São Paulo dat het toch vooral Gods wil is dat hij nu in Brazilië zit.

Bij de club waar grote voetballers als Garrincha, Rivellino, Rivaldo, Sócrates, Roberto Carlos en Ronaldo hem voorgingen, hoopt Depay weer in aanmerking te komen voor het Nederlands elftal. Er zijn nog dertien wedstrijden over in de Braziliaanse competitie waarin hij indruk kan maken op bondscoach Ronald Koeman.

Tegen het einde van de bekerwedstrijd tegen Juventude (3-1 winst) leunde Depay al druk gebarend over de balustrade, met telefoontjes op hem gericht, juichend nadat de scheidsrechter had afgefloten. Vanmiddag om half vijf Nederlandse tijd spreekt hij voor het eerst op een persconferentie tot de fans.

De eerste 24 uur van Depay in São Paulo waren zoals de jongen uit Moordrecht ze vaker hoopt mee te maken: de spits als middelpunt van de gekte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl