NOS SportAangepast

Sinner verslaat Paul en speelt in kwartfinales US Open tegen Medvedev

Jannik Sinner heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de US Open. De Italiaanse nummer vijf van de wereld won in drie sets van de Amerikaan Tommy Paul: 7-6 (3), 7-6 (5), 6-1.

In de kwartfinales treft Sinner een andere wereldtopper: Daniil Medvedev. De Rus versloeg eerder op de avond Nuno Borges met 6-0, 6-1 en 6-3.

Sinner had het aanvankelijk moeilijk met Paul, die hem vroeg in de eerste set twee keer brak. Daarna nam Sinner, onlangs in opspraak geraakt door een dopingzaak, het heft in handen. In de tiebreak was hij veel sterker en na een spannende tweede set was het verzet van Paul gebroken.

Sinner is de vijfde speler die voor zijn 24ste verjaardag in één jaar op alle grandslamtoernooien in de kwartfinales staat. Novak Djokovic, Rafael Nadal, Pete Sampras en Ivan Lendl gingen hem voor.

Medvedev wint ondanks brandalarm

In de spannende vierde game van het duel tussen Medvedev en Borges was er een curieus moment. De scheidsrechter legde de wedstrijd stil omdat het brandalarm af was gegaan in de ruimte waar de lijnentechnologie wordt bediend.

Dat betekende dat de spelers niet verder konden spelen. Ze moesten ruim zes minuten wachten op hun bankje. Daarna bleek alles weer in orde en werd de eerste set hervat.

Medvedev in actie tegen Borges

Medvedev kwam na een moeizame start steeds beter in de wedstrijd. Na de eerste set ging het hard en besliste de sterk spelende Rus de wedstrijd binnen twee uur.

Draper eenvoudig door

Jack Draper (ATP-25) plaatste zich ook zonder veel problemen voor de kwartfinales door de ongeplaatste Tsjech Tomas Machac in drie sets te verslaan: 6-3, 6-1, 6-2.

Draper dwarsboomde in de derde ronde nog Botic van de Zandschulp. In de kwartfinales treft de Brit de Australiër Alex de Minaur.

Jack Draper ging eenvoudig door

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl