Yannick Sinner
NOS Sport

Collega's kritisch op uitblijven dopingschorsing Sinner: 'Zou er twee jaar uit moeten liggen'

Een aantal collega-tennissers heeft kritisch gereageerd op het uitblijven van een schorsing voor Jannik Sinner, nadat bekend werd dat de Italiaanse nummer 1 van de wereldranglijst ondanks twee positieve dopingtests vrijuit gaat.

"Belachelijk. Of het nu per ongeluk was of gepland, je zou er twee jaar uit moeten liggen. Je hebt er profijt van gehad", plaatst Nick Kyrgios op X. De altijd uitgesproken Australiër gelooft weinig van het verweer van Sinner en diens advocaat, die stelden dat het verboden middel clostebol via massages per ongeluk in het lichaam van de tennisser was gekomen.

Andere tennissers vermoeden dat de snelheid van de procedure, waardoor Sinner zelfs geen voorlopige schorsing hoefde te ondergaan, duidt op klassenjustitie.

"Of hij een verboden middel heeft gebruikt of niet, dit klopt niet", zegt de Britse tennisser Liam Broady. "Er zijn genoeg spelers die er maanden of zelfs jaren over hebben gedaan om in hun onschuld te bewijzen. Not a good look."

Jannik Sinner en Nick Kyrgios

Ook Denis Shapovalov denkt dat er voor Sinner andere regels gelden. "Ik kan me niet voorstellen hoe andere sporters die geschorst zijn voor zulke middelen zich voelen", aldus de Canadese nummer 105 van de wereld.

"Misschien moeten we stoppen onszelf als idioten op stellen", voegt de Fransman Lucas Pouille, voormalig nummer 10 van de wereld, toe.

Voormalig tennissers John en Patrick McEnroe raden Sinner aan om "zo snel mogelijk weer voor de camera's te verschijnen om dit achter zich te kunnen laten". De Amerikaanse broers trekken op het Amerikaanse ESPN de vergelijking met in het verleden geschorste tennissers. "We hopen allemaal dat de regels uniform zijn, dit nieuws heeft ons allemaal verrast."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl